V prvním domácím zápase přivítáme nováčka soutěže - Bohemians 1905

V prvním domácím zápase přivítáme nováčka soutěže - Bohemians 1905

B R N O - Brněnští fotbalisté budou chtít úspěch z Jablonce potvrdit zdařilým křtem nového trávníku prvními třemi body v sezóně. Zabránit se jim v tom pokusí Bohemians 1905, kteří zažívají obnovenou premiéru v Gambrinus lize.

Náš soupeř

Bohemians 1905 zažívají podobný příběh jako loňský rok Zbrojovka. Do nejvyšší soutěže se vrací po roční pauze, z té nižší se katapultovali společně se Znojmem za kterým při počítání zajíců zaostávali o dva body. Los Gambrinus ligy ale pro vršovický celek nebyl vůbec přívětivý, hned v prvních šesti kolech se postaví třem nejlepším celkům minulého ročníku a nutno říct, že už v prvním kole na hřišti Viktorie Plzeň se Pražanům věru překvapit nepodařilo. Z pažitu úřadujícího mistra si odvezli krutou porážku 0:5.

Vzájemná bilance

Po posledním mistrovském utkání mezi Zbrojovkou Brno a Bohemians 1905 musíme právě kvůli střídání stráží v Gambrinus lize pátrat až v ročníku 2010/2011. V obou utkáních Gambrinus ligy pokaždé zvítězil domácí celek, v Ďolíčku se radovali domácí po výhře 2:1, na Srbské urval v 81. minutě tři body pro Brno aktuální trenér Juniorky Richard Dostálek.

Předpokládané sestavy

Hostující kouč Josef Weber bude mít k dispozici jednu zvučnou posilu, Bohemians totiž v týdnu dotáhli přestup plzeňského Radka Šírla, který kdysi ve Vršovicích začínal a pokud proti Zbrojovce nastoupí, bude to jeho stý zápas v Gambrinus lize. Už v prvním kole se představili nováčci Jakub Štochl, Daniel Krch a Moustapha N´Diaye. Kdo určitě na Srbské nenastoupí je rehabilitující Martin Cseh a další z posil Pražanů - Adam Klavík. Co se týče Zbrojovky - otazník zůstává nad startem Martina Husára, zdravotně indisponovaní jsou Pavel Mezlík a Milan Lutonský, Tomáš Janotka si odpykává jednozápasový trest za červenou kartu.

Sestava Bohemians 1905 z minulého kola

Havránek – Kalina, J. Štochl, Šmíd, Kolář – Bartek (72.Ndiaye), Budínský (82.Nerad), Rada, Jindřišek (46. Krch), Moravec – M. Štochl

V některých sdělovacích prostředcích se objevila informace, že zápas vysílá kanál ČT Sport. Tato informace se nezakládá na pravdě. Kdo chce vidět brněnskou premiéru na novém trávníku, musí přijít do Králova Pole. Neváhejte, výkop je v 18 hodin!

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...