Bod z Jablonce doceníme, jen když doma získáme tři proti nováčkovi, ví dobře trenér

Bod z Jablonce doceníme, jen když doma získáme tři proti nováčkovi, ví dobře trenér

V pondělí v 18 hodin vstoupí Zbrojovka do sezony před vlastním publikem. Hostí nováčka z Bohemians 1905. Tým trenéra Grmely jde do zápasu povzbuzen bezbrankovou remízou v Jablonci, podloženou kvalitním výkonem.

„Bod z Jablonce je dobrý, ale doceníme ho jen v případě, že získáme nyní tři proti Bohemce,“ říká bez obalu kouč i s vědomím toho, že hned na konci týdne pak Zbrojovku čeká doma Sparta. „Po Jablonci ale máme sebevědomí, je to podložené kvalitní přípravou, máme tam sice tři nové hráče, ale oni jsou zkušení, takže sehrávání jde rychleji,“ ví Grmela. „Chceme naplno bodovat, mužstvo je v dobrém rozložení, věří si na každého soupeře, což je pro nás velmi důležité. Věřím, že to zvládneme.“

Vyloučení v Jablonci vystavilo jednozápasové stop obránci Tomáši Janotkovi. „Bude nám chybět, je to zkušený hráč, hodně komunikuje, organizuje si hráče kolem sebe. Ale neberu to tak, že když bude muset nastoupit někdo jiný, bude to oslabení. Náš tým se zkvalitnil ve všech směrech. To je pro trenéra velké plus a velké povzbuzení i pro hráče.

K absentujícími Janotkovi je třeba připočíst i marody Mezlíka a Lutonského. „Mezlík by měl začít příští týden trénovat intenzivněji, u Lutonského to zatím na větší zátěž nevypadá, po nemoci se zapojuje do tréninku i Frejlach.“ K úrazu přišel v Jablonci Husár, má zlomený palec na ruce, ale s ortézou by mohl hrát.

Bohemians vstoupili do ligy v televizním zápase v Plzni a prohráli 0:5. K pozorným divákům duelu patřil i Grmela: „To neberu jako měřítko. Plzeň je někde jinde. Bohemka do zápasu vletěla jako nováček po hlavě, vytrestala se. Tady to bude úplně něco jiného, něco jako sto a jedna. Mají to postavený na bojovnosti. Bude to otázkou, jak se nám podaří zvládnout ofenzivní část. Věřím, že to zvládneme,“ opakuje trenér.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....