Je výhodou, když můžete nastoupit na více postech, netají oslavenec Hyčka

Je výhodou, když můžete nastoupit na více postech, netají oslavenec Hyčka

Před utkáním v Jablonci Alois Hyčka v koutku duše doufal, že se dostane na hřiště alespoň na pár minut, nakonec šel ovšem do boje ještě v průběhu první půle, když střídal Traorého. A nezklamal, na krají zálohy rozhodně nezapadl. Den po utkání navíc oslavil třiadvacáté narozeniny.

S výsledkem utkání byl Hyčka spokojen. "Bod v Jablonci je dobrý, domácí tým je hodně silný. Věděli jsme, jakou bilanci tu Zbrojovka má, jak dlouho nebodovala, takže z tohoto hlediska je bod úspěch. Nic lehkého to nebylo," hodnotí.

Sám nebyl tak úplně daleko od toho, aby duel rozhodl. "Při Markovičově přihrávce jsem míč už skoro viděl v síti, ale na poslední chvíli to obránce tečoval mimo. Obrovská škoda, na gól tedy stále čekám," vzpomíná na zajímavý moment.

Odchovanec chebského fotbalu tak načal svou druhou brněnskou sezonu, celkově si dle statistik připsal třicátý ligový start. "Mám tedy zkompletovanou jednu sezonu? Já měl za to, že je těch zápasů o jeden méně, ale tím líp," smál se poté, co se o této informaci dozvěděl.

Rychlonohý hráč nastupoval v Brně většinou v obraně, tentokrát však dostal šanci i v záloze, stejně jako během přípravy. "Je výhodou, když můžete nastoupit na více postech. Člověk pak má větší šanci si zahrát a více pomůže týmu," přemítal Hyčka.

Sám netají, kde se cítí lépe. "Na obou postech musím v dnešním pojetí fotbalu hodně útočit, ovšem v záloze je přece jenom méně obranných povinností a větší prostor pro kreativitu, větší volnost," vysvětluje hráč, který dle svých slov dokonce v útoku a do obrany se propracoval až postupně.

Nyní jej i celý tým čeká nováček - pražští Bohemians. Tak trochu velká neznámá. "Hráli o soutěž níž, nikdy jsem proti nim nehrál. Bude to těžké v tom, že po debaklu v Plzni asi nebudou moc útočit, nikam se nepoženou a my budeme muset hrát do plných a být připravení na jejich brejky," analyzuje Hyčka nejbližšího soupeře.

A jak se bude se spoluhráči chystat? "V úterý je volno a od středy začíná klasická příprava. O soupeři toho zatím moc nevím, ale u videa si vše řekneme," má jasno.

Vraťme se ještě krátce k duelu v Jablonci. Den poté, kdy Hyčka naskočil do jeho průběhu, oslavil třiadvacáté narozeniny. "Byl to tak trochu dárek, určitě jsem rád, že i v této sezoně jsem součástí týmu a mám trenérovu důvěru. Škoda jen, že nevyšla ta nadějná možnost."

Pro Hyčku to byly již druhé brněnské narozeniny, sám říká, že už je tu zabydlený. "Jsme tu s přítelkyní už rok, netrvalo nám to dlouho, Brno je pěkné město. Do Chebu jezdím tak jednou za půl roku, je to pořádný kus cesty a při stavu silnic a opravě dálnice D1 je to docela pekelná pouť, zabere to hodně času. Takže to vidím až na vánoční návštěvu," uzavírá naše povídání.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...