Husár má ruku v sádře, proti Bohemians ale nechce chybět

Husár má ruku v sádře, proti Bohemians ale nechce chybět

Velmi nešťastně skončil zápas v Jablonci pro obránce Martina Husára. V poslední minutě mu míč trefil levou ruku přímo kolmo na palec. Husár sice zápas dohrál, ale pondělní vyšetření v Brně prokázalo zlomeninu palce.

„Trénovat budu naplno dál, konzultoval jsem s lékaři vhodnou ortézu a věřím, že do pondělního zápasu nějakou seženeme,“ nechce řízný slovenský bek absentovat v dalším zápase proti Bohemians 1905.

Zbrojovka i tak po prvním kole musí počítat hráčské ztráty. Zatím mimo tréninkový proces je Tomáš Frejlach. Už na konci soustředění v Rakousku měl náběh na angínu, proto nehrál proti Istanbulu. Po návratu domů jej na konci týdne před Jabloncem postihla další slabost. Nyní se Tomáš podrobil dalším vyšetřením, dostal na tři dny antibiotika a je zde předpoklad, že koncem týdne se zapojí do plnohodnotné přípravy.

Proti Bohemce nebudou k dispozici zřejmě ani Pavel Mezlík a Milan Lutonský. Pavel měl z přípravy v Trenčíně poškozené kloubní pouzdro, zranění doléčuje, ale zatím nebude připraven zasáhnout do hry. U Lutonského se potvrdilo podezření na únavovou prasklinu na chodidle. Po návratu z Rakouska se zdálo, že zranění se dobře hojí, ale po dalších bolestech dostal „Luty“ dlahu a jeho datum návratu na trávník se zatím nedá přesně určit.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...