Nová brankářská jednička Zbrojovky zapadla do celkové velmi dobré defenzivní činnosti týmu

Nová brankářská jednička Zbrojovky zapadla do celkové velmi dobré defenzivní činnosti týmu

Už skoro týden dopředu věděl Václav Hladký, že na začátku sezony se z něj stane jednička mezi brněnskými tyčemi. Důvěru trenérů a především Kristiana Barbuscaka splnil nad očekávání. Gól nedostal, zlikvidoval spoustu příležitostí jabloneckých hráčů. „Vašek chytal dobře, ale musíme si rozebrat i některé jiné detaily, aby zůstal na zemi. Jeho výkon zapadl do součinnosti defenzívy celého týmu a to je pro mě nejdůležitější,“ chce kouč brankářů, aby mladý strážce svatyně zůstal nohama pevně na zemi.

Premiéru v první lize si Václav Hladký odbyl na konci minulého ligového ročníku v Příbrami, ale teprve zápas v Jablonci může považovat za skutečně ostrý test vlastní výkonnosti. „Rozdíl v tom určitě byl, hlavně v zodpovědnosti. Na jaře v Příbrami jsme už byli zachráněni, to byl pro mě spíš takový test. Teď jsme vstupovali do sezony a to je mnohem důležitější. Myslel jsem si, že budu nervózní, ale překvapivě mě to nepotkalo, byl jsem v klidu,“ říkal Hladký.

Bod z Jablonce bere jako zasloužený. „Měli jsme nějaké šance, oni taky, pro mě je ale nejdůležitější, že jsem vychytal nulu,“ culil se. Kdy mu bylo nejhůře? „Asi v situaci, kdy jsem vybíhal proti Kopicovi až skoro na roh velkého vápna. On mě přehodil a já jsem chvíli trnul, kam míč půjde. Naštěstí to mířilo vedle, byla ve mně pár vteřin malá dušička,“ vybavuje si a za jako druhý kritický moment považuje tento: „Ve druhé půli, tuším, že to byl Hubník, pronikl po čáře, dával to pod sebe do nebezpečné koncovky.“

Trenér Grmela chválil po zápase součinnost celé obrany, tedy i brankáře. „Fungovalo to výborně, celá defenzíva šlapala skvěle. To je pro nás hodně důležité, získali jsme bod v tak těžkém zápase, je na čem stavět do příštích utkání,“ ví dobře Hladký.

Jeho výkon v Jablonci nezůstal bez povšimnutí médií. Deník Sport přinesl titulek Špit vers. Hladký – 98:1 jako poměr vychytaných nul obou brankářů. V individuálním hodnocení dostal Hladký sedmičku (v desetibodové stupnici) a byl zvolen Mužem zápasu. A to bude Vaška něco stát. „Kasu teď mají na starosti Martin Husár a Pavlem Zavadilem. Ale já se jim připomínat nebudu,“ usmívá se brankářská jednička Zbrojovky.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....