Soustředění, dva přípravné zápasy a turnaj - starší dorost má nabitý program

Soustředění, dva přípravné zápasy a turnaj - starší dorost má nabitý program

Hektický týden prožívá brněnský starší dorost (U19). V pondělí časně ráno zahájil tým soustředění, během něhož sehrál dva těžké zápasy. V neděli navíc svěřence trenéra Wagnera čeká obhajoba triumfu na Memoriálu Jaroslava Starky mladšího v Příbrami.

Na něm se Brňané postupně utkají s Příbramí (od 10 hodin) a Slavií (od 12). Hrát se budou dva "klasické" poločasy s volným střídáním (maximální počet hráčů je 22). "Rádi bychom na turnaji uspěli a zopakovali tak loňský výsledek," netají Wagner.

Ten může zatím s průběhem týdne být spokojený. "Soustředění splnilo účel, myslím, že se zde vytvořila dobrá parta. S přístupem hráčů jsem spokojený i mimo hřiště, nedošlo k absolutně žádným problémům."

V rámci soustředění odehrála Zbrojovka dva přípravné zápasy. Dorost Chrudimi porazila, ovšem z bystřickými muži si připsala první prohru. "Občasná prohra je dobrá k tomu, aby si hráči uvědomili, že nic není jednoduché a fotbal není jen o výhrách. Bystřice je typickým divizním mužstvem, její hráči byli silní, fyzicky i takticky vyspělí, což je pro naše kluky dobré porovnání. Přiučí se chytrosti, schopnosti využít ve hře tělo, vše je rychlejší," hodnotí někdejší slovutný střelec.

Cíle pro nadcházející sezonu zatím konkretizovat nechce. "Hodně bude záležet na podzimu. Tvoříme nový tým, řada hráčů odešla a nahradili je mladší, pro které je to změna. Hráli dosud jen moravskou soutěž mladšího dorostu, nyní přecházejí na celostátní ligu. Ovšem věřím, že všichni budou chtít zabojovat o místo a ten přechod zvládnou. Navíc zkušení stopeři Sedlo a Svoboda jsou aktuálně zranění, což je sice komplikace v sehrávání, ale na druhou stranu to je možnost na zapracování těch mladších. Cíle v hlavě nějaké mám, ale ještě jsem je hráčům neprezentoval," naznačil Wagner, že podrobnější prognózy zveřejní později.

Dorostence čeká kromě zmíněného turnaje ještě generálka se Žilinou, která by se měla odehrát ve středu 24. července. "Máme ještě co zlepšovat v útočné i obranné fázi

Výsledky staršího dorostu na soustředění

Zbrojovka Brno U19 - Chrudim U19 4:2 (2:0)

Branky: 30. a 75. Duda, 27. Vlach, 90. Motyčka - 50., 56.

Sestava Brna: Záleský (46. Juříček) - Krejčí, Danihel, Ondroušek (65. Fojtík), Boček - Motyčka, Duda, Sedláček (70. Weber), Sokol - Sodomka, Vlach.

Zbrojovka Brno U19 - Bystřice n. Pernštejnem 1:2 (1:1)

Branky: 6. Musil - 18., 57.

Sestava Brna: Juříček - Peš, Šural, Zavřel, Bednář - Štrombach (46. Fojtík), Vojtěšek (46. Weber), Pospíšil, Pazourek - Přichystal, Musil.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...