Renovace hrací plochy v plném proudu

Renovace hrací plochy v plném proudu

Jen pár hodin poté, co vyvrcholily oslavy stoletého výročí, se už pilně začalo pracovat na přípravách nového ročníku Gambrinus Ligy. Jejich hlavní náplní bude kompletní renovace hrací plochy, o kterou se postará společnost Sportovní travnaté povrchy s. r. o.

Pětiletá služba kobercového trávníku holandské firmy Hendriks Graszoden, B.V. je u konce. Na začátku tohoto týdne byl dosluhující povrch odfrézován a začaly přípravy na osetí trávníku nového. Ten bude tentokráte brněnským odchovancem, neboť vyroste přímo na Srbské.

Aktuálně se na hrací ploše rozhrnuje vegetační vrstva - na té samotný trávník poroste. Nesmí se zapomenout ani na nivelizaci, kterou se povrch patřičně vyrovná. Tolerance mezi rohovými praporky je ± 1 centimetr.

Na osetí celého trávníku padne 350 kg osiva, po něm bude neméně důležité i ostřikování nově rostlého porostu proti patogenům a plísním, které bývají pro trávník v letních měsících největším nepřítelem.

A práce na hrací ploše samozřejmě neskončí ani poté, co na ni poprvé vyběhnou naši hráči, životnost trávníku totiž prodlužuje právě jeho ošetřování během roku. Kromě střihu, který má Zbrojovácký "kadeřník" nastavený na 2,8 cm, se trávník bude i pravidelně kypřit a aerifikovat, čímž lépe zakoření a bude odolnější proti stresovým situacím, kterými dozajista budou utkání Gambrinus Ligy.

Svěřenci Ing. Jana Rouzka mají na svědomí trávníky po celé republice, firma Sportovní travnaté povrchy s. r. o. spolupracovala mimo jiné na povrchu i ve Slovácku. Postará se také o úpravu jednoho z tréninkových hřišť Zbrojovky, které si žádá dosetí.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...