Víme, o co budeme v pondělí hrát, ujišťuje trenér juniorky Maléř

Víme, o co budeme v pondělí hrát, ujišťuje trenér juniorky Maléř

B r n o - Dvě kola před koncem juniorka Brna zabrala, zvítězila v Jablonci a vrátila se na čelo tabulky. V boji o titul se tak opět může spolehnout sama na sebe. "Zabrali jsme v pravý čas," komentuje to trenér Maléř.

Pondělí 3. června, 17 hodin, Srbská. Zbrojovka hraje s Teplicemi, duel budou přenášet televizní kamery a v případě výhry domácích už bude jasno - první titul v juniorské lize zůstane v Brně, bez ohledu na výsledek Slavie.

"Dostali jsme druhou šanci. V téhle situaci jsme chtěli být a povedlo se nám v Jablonci vyhrát. Navíc se zvedla i úroveň hry, což bylo vidět už na Spartě, kde jsme bohužel nedokázali vstřelit uklidňující třetí gól a nakonec o výhru přišli. V Jablonci se to povedlo, tým se zvedl a zaslouženě uspěl," hodnotí Maléř.

Skoro se zdá, že juniorce svědčí poslední dobou silnější soupeři - vyhrála kromě Jablonce ještě v Olomouci, která je také na špičce. "Asi to souvisí s tím, že tyto týmy hrají fotbal, i nám se pak hraje lépe. Táborsko k nám přijelo bránit v deseti lidech na šestnáctce. Měli jsme si s tím poradit, ale dýchá se nám lépe při hře nahoru dolů. věřím, že zápas v Jablonci se divákům musel líbit, snesl ty nejpřísnější parametry," pokračoval kouč staronového lídra tabulky.

Ani výhra v Jablonci sama o sobě na znovudobytí první příčky nemusela stačit, ovšem Slavia v Plzni vyhrát nedokázala. "Kluci ten zápas sledovali cestou na mobilech, zrovna u Prahy zápas skončil. Udělali jsme pak takovou neplánovanou zastávku u McDonaldu, dali si koktejl a byli rádi za tu druhou šanci," usmíval se Maléř.

Na pondělní duel nějakou speciální přípravu nechystá, až na jednu drobnost. "Původně měla být sobota volná, ale hráči sami přišli s tím, že by chtěli trénovat. Takže pojedeme v sobotu a v neděli, v pondělí pak klasická předzápasová příprava. Víme, o co se hraje, máme to ve své moci a to jsme chtěli," popisuje nejbližší program týmu.

Jako komplikaci nevidí ani fakt, že vlastně neví, s jakým kádrem bude moci počítat. Není jisté, kdo z juniorky nastoupí za "áčko" a naopak kdo ze širšího kádru "áčka" bude k dispozici juniorce. "To je úděl juniorky, víme o tom a komplikací to nikdy nebylo. Hráči jsou sehraní a mužstvo se jen doplní, na stylu se nezmění nic. Navíc to, že hráči juniorky hrají za první tým, je posune dál. Nebudou přešlapovat na místě. Trenér Grmela je zná, ví, co od nich čekat a jak ti hráči mohou dále růst," kvituje s povděkem fakt, že řada juniorů již okusila ligu, naposledy defenzivní hráč Malík a gólman Hladký.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...