Jihomoravský pohár míří ze Srbské do Veselí

Jihomoravský pohár míří ze Srbské do Veselí

Na Městském stadionu v Králově Poli proběhlo ve středu finále Jihomoravského krajského poháru. Ten si nakonec odváží domů celek 1. B třídy z Veselí nad Moravou, který tak postupuje do celostátního Poháru České pošty.

Celek Veselí porazil ve finále FK Kunštát, který hraje o soutěž výš, tedy 1. A třídu. V normální hrací době skončil duel bez branek, rozhodovalo se až v pokutových kopech. Hráči Veselí proměnili všechny, z Kunštátu nedal až v páté sérii Ducháček a odstartoval tak radost soupeře. Veselí se jako vítěz obohatí o 15 tisíc korun, poražený finalista dostane 10 tisíc.

Finálový duel sledovalo 450 diváků, což je za dobu existence této soutěže návštěvnický rekord. Veselí tak postupuje do Poháru České pošty. Jeho soupeře ve druhém předkole určí los a už nyní je jasné, že pokud by Veselí přešlo přes toto kolo, narazí v další fázi na některý tým z první ligy, třeba i Zbrojovku, která se včera společně s JmKFS ujala s úspěchem pořadatelství.

Ve finále žákovského Poháru zvítězily SK Vojkovice nad MFK Vyškov také na penalty 3:2, v normální hrací době skončil zápas 1:1, když branky dávali Fiala za Vojkovice a Kozel za Vyškov.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...