Nejhorší ze všeho bylo vyrovnat se v Příbrami se silným větrem, říká brankář Hladký

Nejhorší ze všeho bylo vyrovnat se v Příbrami se silným větrem, říká brankář Hladký

Po porážce většinou nemůže být důvod ke spokojenosti. Opak se stal pravdou v případě brankáře Zbrojovky Václava Hladkého. V Příbrami stál poprvé mezi prvoligovými tyčemi, dostal sice dva góly, ale spoustu dalších šancí pochytal. Zažil vydařenou premiéru.

„Podal dobrý výkon, Příbram měla hodně nebezpečných zakončení, do vápna mířilo hodně centrů, což bylo na těžkém terénu velmi nebezpečné. Vašek se s tím popasoval výtečně, góly nejdou na jeho vrub,“ hodnotil jeho výkon trenér Ludevít Grmela.

O jeho zařazení do sestavy jako gólmana číslo jedna se rozhodl vlastně už ve čtvrtek, den po vítězství nad Spartou. „Říkal jsem přece, že dám šanci hráčům, kteří dosud hráli málo nebo vůbec, aby ukázali, co umějí. Vašek byl jedním z nich,“ vysvětlil Grmela.

Hladký přiznal, že jistá dávka nervozity v něm byla. „Přece jen jsem šel poprvé mezi prvoligové tyče. Měli jsme už záchranu jistou, ale to nehrálo v mém případě roli. Na premiéru člověk vždy vzpomíná a já jsem rád, že ji mám celkem úspěšně za sebou. Kluci mi v tom pomohli, musím jim poděkovat, užil jsem si to,“ říkal pak Hladký do mikrofonu České televize.

Naopak o záchranu hrála Příbram. „Vůbec jsme jí to neulehčili, naopak, spíš přitížili, měli jsme také brankové příležitosti, mohli jsme dát branku, a kdybychom vedli, kdo ví, jak by se zápas vyvíjel. Třeba bychom i vyhráli, takže si myslím, že Příbram měla s námi hodně práce,“ vysvětloval brněnský strážce svatyně.

Jenže každý den nejsou hody, po Spartě přišel půst, alespoň bodový. „Nepřijeli jsme sem uspokojeni, to v žádném případě, jeli jsme sem vyhrát,“ tvrdil Hladký. Jenže gólman stál nejen proti odhodlanému protivníkovi, ale i proti klimatickým podmínkám. V Příbrami byly v neděli podvečer pouhé čtyři stupně, lilo jako z konve a foukal silný nárazový vítr. „Nejhorší ze všeho byl vítr. V první půli jsme hráli proti němu, to mi dělalo problém, ale musel jsem se s tím vypořádat, dodal.

Aby těch premiér nebylo málo, před debutantem Hladkým hrála spolu poprvé dvojice stoperů Brabec, Buchta. „V mistráku stáli poprvé vedle sebe, ale znají se dobře z tréninků i přípravných zápasů, takže problém v tom nebyl,“ zakončil Hladký.

Suma sumárum: I přes porážku v Příbrami 0:2 našel trenér Grmela hodně pozitivních věcí na výkonu (nejen) debutujícího gólmana.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...