Podpisová akce přemožitelů Sparty jako pozvánka na stoleté oslavy na Srbské

Podpisová akce přemožitelů Sparty jako pozvánka na stoleté oslavy na Srbské

Týden po křtu knihy 100 let fotbalového klubu Zbrojovka Brno opět ožila brněnská galerie Vaňkovka fotbalem. V rámci výstavy o jubileu klubu se zde konala velká autogramiáda, která se u návštěvníků setkala s velkým ohlasem.

Za podpisový stůl usedli trenér Luděk Grmela a hráči Pavel Zavadil, Pavel Mezlík, Petr Švancara, Martin Doležal, Miroslav Markovič, Milan Lutonský, Tomáš Frejlach a Martin Husár. Od páté hodiny se vytvořil uprostřed galerie dlouhý had, lačnící po podpisech brněnských hrdinů středečního večera, kteří si po výhře nad Spartou zajistili prvoligovou příslušnost i pro příští rok. „Moravákům je teď hej,“ prozradil Luděk Grmela do mikrofonu moderátora Michala Chylíka, který svým osobitým způsobem na vysoké úrovni autogramiádu moderoval.

A s veselými postřehy se přidali i další aktéři, svorně odění do červených klubových barev. Petr Švancara přiznal, jak přišel ke své přezdívce Mercedes a pak pozval všechny přítomné na blížící se oslavy sta let klubu, které proběhnou v neděli 9. června na Srbské. Trochu jiné starosti má v těchto dnech Pavel Zavadil. Už proti Spartě hrál pod injekcemi, ale i přes bolest z něj čišela spokojenost: „Na Spartu člověk nepotřebuje větší motivaci, jsem rád, že jsme to zvládli a jsme zachráněni dvě kola před koncem,“ řekl návštěvníkům. Podpisová akce trvala bezmála 45 minut, na dračku šly nejen osobní kartičky hráčů, ale i plakáty současného týmu.

Výstava ve Vaňkovce potrvá do neděle 26. května, pak už budou finišovat přípravy na hlavní část oslav. Ty proběhnou v neděli 9. června na Srbské. Koncertovat tu bude Lidopop, proběhne autogramiáda mistrů z roku 1978, fotbálek si zahrají hvězdy Zbrojovky doby (ne)dávno minulé proti stejně laděnému týmu Komety. A vrcholem bude pravý fotbalový mač současné Zbrojovky se Slovanem Bratislava, novým slovenským mistrem. Výkop: 20.00 hodin pod světly. Nezapomeňte si už dnes zatrhnout v kalendáři termín neděle 9. června!

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...