V Příbrami to bude fotbal podle jiné šablony a hlavně v klidu, ví nejlepší hráč proti Spartě

V Příbrami to bude fotbal podle jiné šablony a hlavně v klidu, ví nejlepší hráč proti Spartě

Byl největší hvězdou zápasu se Spartou, přesto se médiím v mixzóně vyhnul. Zdržela ho televize, pak podepisoval zápis jako kapitán a už na něj volali spoluhráči z kabiny, aby si šel zakřičet vítězný pokřik. Bez PAVLA MEZLÍKA by to nebylo ono…A víc pokecat s médii už časově nevyšlo.

Už po zápase se na něj hrnula chvála ze všech stran. V pátek jej navíc deník SPORT vyhlásil Mužem 28. kola. „To moc potěší,“ řekl skromně 29 letý ofenzivní záložník Zbrojovky. „Ve čtvrtek jsem skoro nevytáhl paty z baráku, odpočíval jsem. Měl jsem toho plný zuby, zápas se Spartou mě pořádně vyšťavil. Po utkání jsme si byli s klukama chvíli sednout, ale žádné velké oslavy se nekonaly, ty si necháme až na úplný závěr ligy,“ řekl z Velkého Meziříčí, kde bydlí.

Chvíli přemýšlel nad otázkou, zda to byl jeho nejlepší zápas v tomto ročníku. „Asi jo, užil jsem si to na hřišti. Myslím, že jsem odehrál i jiné dobré zápasy, ale toto bylo umocněné tím, že jsme měli doma Spartu a přišlo tolik lidí. A hlavně tím, že jsme vyhráli,“ ví dobře. Největší radost měl „Mezla“ z toho, že jsem to táhl a vycházelo mi to, to mě nejvíc potěšilo. Zaskočil jsem za Pavla Zavadila, který byl indisponován s nohou a nemohl hrát úplně nadoraz.“

Až pojede se Zbrojovkou příště na Spartu, tak čeká „kolotoč“. „Oni nám to neodpustí, vzali jsme jim šanci na titul a na podzim si na to při vzájemném duelu vzpomenou,“ usmívá se Pavel.

Radost kromě tří bodů mu dělá i skutečnost, že Zbrojovka má klid a jistotu účasti v lize příští ročník. Mohla za to i povedená první půle. „Sedlo nám to hned od začátku, začali jsme je napadat, oni nevěděli, jak na nás, narušili jsme jim rozehrávku a Sparta byla bezradná. Možná nás podcenili a mysleli si, že na nás bude stačit průměrný výkon. To se přepočítali.“

Zbrojovka teď jeden v neděli do Příbrami už s klidem na duši. Je zachráněna, na rozdíl od domácích. „Bude to úplně jiný utkání. Se Spartou se čekalo, že ona bude hrát a my bránit, v Příbrami to bude jiný, nebude se hrát podle šablony. Taky bude záležet, jak se dáme dohromady zdravotně,“ zakončuje Mezlík.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...