Za rok budeme mistři, „slíbil“ na besedě Buchta

Za rok budeme mistři, „slíbil“ na besedě Buchta

Na vlně euforie po středečním vítězství nad Spartou se nesla beseda a následná autogramiáda hráčů Zbrojovky na Základní škole v Brně na Slovanském náměstí. Zájem o ni byl velký, do školní tělocvičny přišlo kolem sta dětí.

Zbrojovku zde reprezentovali Václav Hladký, Martin Sus, Michal Škoda a Petr Buchta. Ze začátku se děti jaksi neměly k tomu, aby kladly otázky a tak musel zaskočit jeden z kantorů. „Jak jste oslavili vítězství nad Spartou?“ zněl dotaz. Jako první se chopil mikrofonu Petr Buchta a s kamennou tváří náčelníka Apačů ze sebe vysoukal: „Dali jsme si tři koly,“ ale pak mu začaly koutky cukat smíchem. Bokem mimo mikrofon pak utrousil, že Sparta se neporáží každý den a že tedy nějaká oslava proběhla. Nutno podotknout, že to byla oslava legální, hráči dostali na čtvrtek volno a večer po Spartě tedy mohli „na jedno“.

Nicméně trefná Buchtova odpověď jakoby svalila z dětí nervozitu a dotazy začaly směrem k hráčům proudit. I odpovědi byly trefné a uvolněné, korespondující s náladou po středečním vítězství. „Tady Škodovka jezdí po Brně devítkou,“ smál se na celé kolo Vašek Hladký, když odpovídal za Michala na dotaz, jakým autem jezdí. A sebe zase „prásknul“, že červenou kartu dostává doma, když třeba nevynese koš.

Zcela vážný dotaz vznesl jeden žák: Kdy už konečně budete mistry? Petra Buchtu to ale vůbec nevyvedlo z konceptu a s rutinou zkušeného moderátora odpověděl: „Příští rok, teď jsme tak krásně rozjetí,“ rozesmál publikum a vysloužil si za to potlesk na otevřené scéně. Ten pak sklidil i Vašek Hladký za deset „trestných“ kotrmelců. Vsadil se totiž s žákem jménem Kryštof, že když se trefí míčem přesně do středního terče, udělá gólman právě deset kotoulů.

Povedenou akci na „Slovaňáku“ zakončila autogramiáda čtyř hráčů. A zároveň pozvání na velkou páteční podpisovou akci ve Vaňkovce. Nejen pro žáky škol, ale i pro širokou veřejnost. Brno jede na zbrojovácké vlně, tak se pojďte v pátek v pět ve Vaňkovce svézt s námi!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...