Vítězství nad Spartou je velkým vkladem Zbrojovky do budoucnosti

Vítězství nad Spartou je velkým vkladem Zbrojovky do budoucnosti

Tak jsme porazili Spartu, paní Müllerová, mohl by hlásit dobrý voják Švejk, kdyby nosil červenobílé barvy Zbrojovky. Pro současné fotbalové Brno je toto vítězství nejen potvrzením záchrany v nejvyšší soutěži, ale především velkým vkladem do budoucnosti.

Pravda, výsledek 3:2 nevstoupí do dějin brněnského fotbalu zase tak výrazně, jako parafráze slavné Švejkovy věty do dějin filmu a literatury, nicméně v kontextu současného dění v klubu má dalekosáhlejší význam, než pouhé tři body a jistota záchrany.

Největší vklad do budoucnosti spočívá právě v tom, že Zbrojovka se dokázala postavit čelem jednomu z nejlepších současných českých klubů. Kdo by si to třeba před více než rokem pomyslel. Tehdy naše Flinta živořila ve druhé lize, nebo byla na pokraji začínající resuscitace. A honit Spartu bylo pro ni jen vzdáleným snem.

A teď se stal realitou. Středeční noční vítězství totiž nebylo dílem náhody, byť nepopíratelný kus pověstného sportovního štěstíčka tam – zejména v závěru – byl patrný. Ale odvážnému štěstí přeje. Hráči na hřišti dokázali jak divákům, tak trenérovi, že fotbal na jaře nezapomněli a že jsou schopni konkurovat i českým top týmům. Říká se tomu sebevědomí. Cesta k němu trvá většinou delší čas, nejde jej vypěstovat za pár minut na hřišti. Čtrnáct statečných k němu ve středu večer výrazně nakročilo. Uznejte sami, během jarních bojů měli k tomuto psychologickému kroku, až na malé výjimky, hodně daleko.

Byl bych rád, kdyby takto zdravá a ve vlastní síly věřící Zbrojovka dohrála i zbývající dvě kola ligové soutěže. A hlavně: aby si veškerá pozitiva ze středečního vítězného utkání roku dobře zapamatovala a přenesla si je i do příštího roku. Jak je všeobecně známo, druhý rok bývá pro nováčka vždy těžší, než ten první.

Aby si pak lidi na tribuně mohli i v další sezoně říkat: „Ty jo, ti naši kluci dneska hrají zase tak dobře, jako v květnu proti Spartě.“

Hezké fotbalové dny se Zbrojovkou Vám přeje a na Vaše názory se těší Jan Hrabálek

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....