V hodnocení novinářů sklízel po zápase se Spartou absolutně nejvyšší známky Pavel Mezlík

V hodnocení novinářů sklízel po zápase se Spartou absolutně nejvyšší známky Pavel Mezlík

Velmi příjemný musí být pro fotbalisty Zbrojovky pohled na čtvrteční vydání novin, které i přes pozdní začátek utkání se Spartou píší o tomto duelu. Je to jen samá chvála, dají se shrnout postřehy novinářů.

Brněnský Deník Rovnost pod titulkem Brno slaví záchranu, porazilo Spartu, píše: Brněnskou fotbalovou pohádku včera prožila největší letošní návštěva na stadionu v Srbské ulici – 8082 diváků aplaudovalo Zbrojovce, která porazila Spartu 3:2. Podařilo se jí to po pěti letech. A co víc, brněnské mužstvo se vítězstvím definitivně zachránilo a Spartu patrně připravilo o poslední naději titul. „Teď asi nikdo nečekal, že jistotu získáme se Spartou,“ citoval Deník trenéra Grmelu.

Gólem přispěl k vykouření Sparty Karel Kroupa. Deník vyzdvihuje to, jak Kroupa už po zápase na Dukle tvrdil, že se pokusí porazit Spartu. „Někteří lidé si nevěřícně klepali na čelo, takže jsem rád, že se moje slova potvrdila,“ řekl Kroupa. V hodnocení listu dostali absolutní jedničku právě Karel Kroupa a také Pavel Mezlík, autor prvního gólu a zřejmě nejlepší hráč zápasu.

Tohle je velké vítězství pro nováčka a jeho kouče trenéra Grmelu, píše deník Sport, který své zpravodajství uvádí popisem tří brněnských branek. Zní takto: Nejprve Mezlíkova úžasně zakroucená dorážka vlastní střely, pak Kroupova perfektní hlavička po Husárově centru a nakonec Paškovo nekompromisní zakončení Frejlachova skvostného sóla a rány do tyče. Rozparáděné Brno totálně rozložilo sparťanské naděje na titul. Fanoušci na Srbské se už dlouho fotbalem tak nebavili. Na elitu budou chodit i na podzim. Ve svém tradičním známkování na desetibodové stupnici dostal devítku Pavel Mezlík a osmičku Frejlach s Paškem. Hodnocení týmů vyznělo výrazně pro Zbrojovku – 8:3. Děkujeme!

Mladá Fronta Dnes vychází ve čtvrtek s magazínem a tak má i dřívější uzávěrku. Proto stihl tento list do svého vydání zaznamenat „jen“ Kroupovu gólovou hlavičku, uveřejněnou pod titulkem Paráda, Brno porazilo Spartu. V krátkém textu MfD připomíná, že Brno porazilo Spartu po pěti letech a shodou okolností ji i tehdy připravila o titul (pamatujete – Řepka vers. Besta na Letné??? – pozn. aut.).I pro MfD byl v bodování v tradiční školní stupnici nejlepší „čistý“ jedničkář Pavel Mezlík.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...