Ve druhém poločase jsme hráli dobrý fotbal, říká spokojeně Pavel Zavadil

Ve druhém poločase jsme hráli dobrý fotbal, říká spokojeně Pavel Zavadil

B R N O - Kromě koučů a útočníka Petra Švancary zhodnotili pondělní výhru Zbrojovky nad Baníkem také obránce Luděk Pernica a o mnoho let zkušenější záložník a střelec vyrovnávacího gólu Pavel Zavadil. Oba byli s důležitými body pochopitelně velmi spokojeni.

Spokojeni však nebyli s hrou v prvním poločase: „První půlka jako vždy nebyla podle našich představ. Důležitost zápasu byla ale veliká, takže jsme do druhého poločasu nastoupili jako vyměnění. Nakonec jsme byli šťastnější a ty dva góly jsme dali. Nevím, čím to je, že oživneme vždycky až ve druhém poločase. Ale to vyrovnání bylo velmi důležité a po vedoucím gólu už jsme zatáhli obranu. Věřili jsme až do konce, že vyhrajeme. O záchraně ještě nebudeme mluvit, ale ty tři body nám k ní můžou hodně pomoct,“ říkal po pondělní výhře Pernica.

Luděk Pernica před utkáním neskrýval svůj obdiv k Milanu Barošovi. Měl ze zkušeného útočníka respekt? „To člověk nevnímá, kdo proti němu hraje. I kdyby na mě hrál Ibrahimovič, tak to ve hře prostě vnímat nejde,“ usmíval se spokojeně mladý obránce.

Brněnský kapitán Pavel Zavadil souhlasil s tím, že druhá půle byla o poznání lepší než ta první. „Zbytečně jsme prohospodařili první poločas, kdy jsme na začátku hráli celkem dobře, ale nechápu, proč jsme z toho potom vypadli. Nehráli jsme, nevěřili jsme si. V kabině nám k tomu o přestávce trenéři něco řekli, ale hlavní změna byla střídání. Švanci i Momo předvedli výborný výkon, tak by to mělo vypadat, více jsme bojovali, hráli jsme s větším nasazením. Hra se hodně zvedla, hráli jsme pěkný fotbal, byla tam šance za šancí, centr za centrem. Je potřeba v tom pokračovat,“ prozradil recept na záchranu fotbalový matador, který opakoval, že tak by měla Zbrojovka hrát od začátku, nikoli až od druhého poločasu.

Stejně jako Pernica nechtěl ani Zavadil předčasně mluvit o záchraně: „Záchrana to ještě není, ale je to správný krok. Bylo to hodně důležité klání a ta výhra nás posunula o hodně dál. Teď se musíme výborně připravit na Boleslav.“

Možná si Luděk Pernica nevšímal Milana Baroše proto, že opravdu nevnímá, proti komu hraje. Možná však na tom mělo podíl i to, že Baroš nebyl fotbalově úplně ve své kůži. „Nevím, jak na tom Bary je, jestli se cítí zdravotně v pořádku, nebo ne. Spíš se mi ale zdá, že nemá takovou podporu spoluhráčů. Když tam není Martin Lukeš, tak si to Bary nemá s kým dát,“ zdůvodnil Barošův výkon Pavel Zavadil.

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...