Baroše osobně hlídat nebudeme, bereme ho jako každého jiného hráče, říká o něm brněnský trenér

Baroše osobně hlídat nebudeme, bereme ho jako každého jiného hráče, říká o něm brněnský trenér

Šest kol zbývá do konce Gambrinus ligy, v sázce je ještě osmnáct možných bodů. Tři veledůležité budou ležet na brněnském trávníku v pondělí, kdy od 18 hodin hostí Zbrojovka Baník Ostrava.

„Nechci říkat, že by to byl klíčový zápas, k mání budou body i později, ale je pravda, že je to pro nás velmi důležité utkání,“ řekl na pravidelném setkání s novináři kouč Ludevít Grmela. „Nálada v týmu je dobrá, všichni si uvědomujeme, oč jde. Je lepší, když jsou kluci v pohodě, než kdyby měli hlavy dole.“

Pod jeho vedením tým zdolal Olomouc 2:0 a stejným poměrem podlehl mistrovskému Liberci na jeho hřišti. „Myslím, že zápas v Liberci nás nepoznamenal. Na hráčích cítím větší zodpovědnost, aniž bychom je upozorňovali na důležitost utkání. I jejich sebevědomí je větší. Po pátečním volnu máme ještě dva tréninky v době zápasu, to přijdou na řadu různé herní varianty a prostě doladění přípravy,“ říká Grmela.

V Liberci dostali čtvrtou žlutou kartu záložník Pavel Mezlík a obránce Martin Husár. „Máme široký kádr 22 lidí, nebude problém je nahradit, ale ti, co tu příležitost dostanou, musí ze sebe vydat maximum. Většinou ale platí, že právě náhradníci tuto možnost využijí a nechají na hřišti duši, takže z toho obavy nemám,“ vysvětluje kouč. Náš pondělní soupeř dohrával v týdnu ligové utkání s Jihlavou. Na pozorování tam byl Aleš Křeček. „Máme to natočené na videu, jeho hru jsme si rozebrali a ukázali jsme to hráčům,“ nechtěl kouč zcela logicky prozrazovat detaily, na které se bude jeho tým zaměřovat. Ani na Baroše. „Všichni víme, co Bary ve fotbale dokázal. Navíc nikde není napsáno, že bude hrát. Speciální příprava na něj nebude, prostě ho bereme jako každého jiného hráče. Nesmíme se nechat zaskočit Baníkem jako týmem, to bude prioritní,“ dodal Grmela.

Tým půjde do zápasu s jasným cílem: vyhrát. „To chceme vždy, i Baník sem pojede s cílem vyhrát. Jestli beru bod? Záleží na vývoji, ale na konci tabulky se budou počítat všechny body. A třeba by nám i tento stačil. Ovšem hlavní cíl proti Baníku je výhra,“ zakončuje Grmela.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...