Juniorka přerušila sérii remíz a veze výhru z Olomouce

Juniorka přerušila sérii remíz a veze výhru z Olomouce

Brněnská juniorka po čtyřzápasové pauze opět zvítězila, na hřišti Olomouce rozhodl o úspěchu lídra tabulky jedinou brankou Lapeš. Brňané tak zvýšili náskok v čele tabulky na deset bodů (druhá Slavia má ovšem utkání k dobru).

Jednalo se o utkání čtvrtého s prvním, na podzim oba soupeři předvedli atraktivní podívanou a navzdory výhře Brna 2:0 se jednalo o vyrovnaný duel. Podobně tomu bylo i tentokrát.

Na stadionu HFK Olomouc byla v úvodu utkání mírně aktivnější hostující ekipa, jejíž aktivita vyvrcholila ve 26. minutě. Soubor chybek olomoucké obrany využil ke vstřelení branky kanonýr Lapeš, pro kterého to byl již osmý letošní gól.

Odpověď si nachystal Falta, svůj nadějný pokus ovšem namířil těsně vedle Veselého branky. Pak už se opět snažili Brňané, v jejichž sestavě nastoupili například Hyčka, Přerovský, Šoljić či Škoda. Právě Hyčka byl hodně aktivní a nakonec byl také vyhlášen hvězdou utkání.

Ještě před poločasem zahrozil po standardní situaci Zezula, Blahovu branku hlavou těsně přestřelil.

Druhá půle v úvodu patřila domácím, nicméně Hýbl pěknou ranou minul a Bernard v ideální pozici také selhal. Po hodině hry navíc Schmidt přestřelil a neujala se ani standardní situace poté, co Veselý chytil do rukou "malou domů". Ševčík obranný val nepropálil.

To ale bylo ze strany domácích takřka vše, obrana Brna pracovala jistě a utkání tak skončilo výhrou hostujícího celku. Pro gólmana Veselého to byla již osmá letošní nula, díky čemuž se odpoutal od kolegy Hladkého a vládne v této statistice celé soutěži.