Měli jsme asi moc těžké nohy, tvrdil po utkání na severu Čech Karel Kroupa

Měli jsme asi moc těžké nohy, tvrdil po utkání na severu Čech Karel Kroupa

Olomoucký záblesk naděje na severu Čech rychle zhasnul. Zbrojovka nenavázala na vydařený duel s hanáckým týmem a vrátila se k šedému výkonu z úvodu jara. „Měli jsme asi moc těžké nohy,“ říkal po porážce 0:2 na půdě mistra útočník Karel Kroupa.

Ve dvojici na hrotu dostal opět přednost společně s Miroslavem Markovičem, a byl to právě Kroupa, který se jako jediný z brněnské jedenáctky dostal k zakončení a ohrožení liberecké branky. V první půli trefil po centru Lutonského tyč. „Myslím, že jsem situaci vyřešil dobře, byl jsem bráněn, přesto se mi podařilo odhlavičkovat, bohužel pro nás do tyče,“ říkal Kroupa.

Byla to po půl hodině první šance Brna, do té doby udával tón domácí tým. „Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, s aktivním obranným blokem na polovině hřiště. Ale nebylo to ono, nevycházelo nám to,“ kroutil hlavou a dodal: „Musíme si to rozebrat v klidu, pojmenovat jednotlivé chyby tak, aby se už neopakovaly. Vždyť další kolo hrajeme zápas jara s Baníkem,“ ví dobře Kroupa, o co s Ostravou půjde.

Na severu Čech svedl Kroupa nespočet soubojů s bývalým reprezentantem Radkem Kováčem. Ten ho po utkání přátelsky poplácal po zádech a uznal kvality Kroupova výkonu. „Bylo to mezi námi hodně o soubojích jeden na jednoho, ve vzduchu i na zemi. Ale takový je dnešní fotbal,“ uzavřel Kroupa.

Na brankáře se ve Zbrojovce valila v úvodu jara vlna kritiky, ale Doležal se s Olomoucí chytil, vychytal nulu a zcela logicky tak nastoupil mezi tyče i v Liberci. Dostal dva góly, ale ani za jeden nemohl. Naopak: chytil ještě další dvě výborné příležitosti domácích, hlavičku Rabušice a trestný kop. Kušníra. „Při tom prvním gólu jsem byl v protipohybu, na to se těžko reaguje. Při druhém to byl sklepnutý míč, který Rambo napálil k tyči, přesunoval jsem se z jedné strany ke druhé, na míč jsem si sáhl, ale už ho nevytáhl ven,“ litoval. „Byl to takový jednoduchý gól, aut, přiťuknutí, střela, žádná věda. Připadá mi to, že my takový gól dát ani neumíme, nebo snad ani nechceme,“ uzavřel Doležal.

.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...