Výhra nad Olomoucí měla pozitivní dopad na tým, v sobotu je ale favoritem úřadující mistr

Výhra nad Olomoucí měla pozitivní dopad na tým, v sobotu je ale favoritem úřadující mistr

Ve 24. kole Gambrinus ligy zajíždí Zbrojovka k dalšímu velmi důležitému zápasu na půdu Liberce. Utkání má výkop v sobotu v 16 hodin. „Chceme uspět i na hřišti soupeře, ale bude to nesmírně těžké, vždyť naším soupeřem je úřadující mistr republiky,“ je si dobře vědom trenér Ludevít Grmela.

Po vítězství s Olomoucí v minulém kole panuje v prvním týmu zlepšená nálada. „Hráči dokázali nám a především sami sobě, že mohou držet krok i s předními celky prvoligové tabulky,“ říká trenér, který poprvé povede tým na hřišti soupeře jako hlavní kouč. V roli asistentů si premiéru odbudou i Aleš Křeček a Jaromír Piták.

Právě zápas s Hanáky by měl pro Zbrojovku sloužit jako vzor. „Maximální nasazení, stoprocentní koncentrace v celém průběhu zápasu, to by měly být základní atributy naší hry,“ dodává trenér prvotní předpoklad úspěchu. Na rozdíl od začátku jarní sezony se jeho svěřencům vyhýbají zranění a nikdo z hráčů nestojí ani kvůli žlutým kartám. „Pár drobných šrámů nepočítám, ty budou do soboty vyléčeny,“ mává rukou. Na marodce tak zůstávají pouze dlouhodobě zranění Glaser a Avdič.

Liberci patří v tabulce momentálně páté místo s šestibodovou ztrátou na třetí Jablonec. Svěřenci trenéra Šilhavého mají za sebou tři vítězná utkání v poměru 1:0. „Po změnách na podzim se Liberec nyní na jaře stabilizoval a to se projevilo i na jeho výkonech,“ všiml si Grmela při studiu soupeřovy hry. Nechce u něj vyzvedávat jednotlivce, sílu Liberce vidí v týmu: „Je to kompaktní tým bez slabin. Jako od mistra se od něj zřejmě čekalo víc, ale Slovanu se po třech výhrách vrací sebevědomí. Netřeba zdůrazňovat, že domácí jsou v tomto utkání favoritem,“ ví dobře Grmela.

I přes tyto skutečnosti ale nejede Zbrojovka na sever Čech s poraženeckou náladou. Naopak. „Každá výhra tým nabudí a nakopne. Nám se podařilo vyhrát s Olomoucí, pozitivní atmosféra se promítla do tréninkového procesu během celého týdne. Jsme v situaci, kdy potřebujeme bodovat v každém zápase, což bych si přál i v Liberci,“ uzavírá kouč.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....