Pavel Zavadil: Měli jsme dát dvě tři branky, dali jsme jedinou

Pavel Zavadil: Měli jsme dát dvě tři branky, dali jsme jedinou

Ani třetí pokus o zisk jarních domácích bodů nevyšel. Zbrojovka měla sice v utkání s Hradcem Králové řadu šancí na gól, ale skórovala jen z pokutového kopu. Úspěšným exekutorem byl Pavel Zavadil.

Spokojený ovšem pochopitelně nebyl. "Na každý gól se nadřeme. Máme snad dvanáct šancí, a dáme jedinou, to ještě z penalty. A naopak - dostáváme dětské a laciné góly," nehledá výmluvy.

A kritický je i sám k sobě. "Před třetím gólem jsem ztratil míč a hned jsme inkasovali," uvědomuje si vlasatý záložník a jeden z hráčů, které na hřišti nepřehlédnete.

Dnešní duel pro něj byl složitější i v tom, že po půlhodině hry šel ze hry jeho parťák ve středu zálohy Šoljić a Zavadil se tak musel stáhnout více dozadu (vpředu operoval střídající Traoré). "Snad hodinu jsme soupeře tlačili, ale k čemu to je, když nedáváme šance a naopak jej posadíme na koně prospaným úvodem utkání," kroutil hlavou po utkání.

Na těžkém terénu a za stálého sněžení kombinace někdy vázla, ale výmluvy střelec dvou letošních ligových tref nehledal. "Hřiště bylo vzhledem k podmínkám připravené perfektně. Ke konci to trochu klouzalo, ale na to se nemůžeme vymlouvat," vzdal hold technické četě, která pažit v záplavách sněhu připravovala takřka nonstop.

Cestu z krize vidí jedinou. "Musíme zlepšit produktivitu, dřít na tom v tréninku. Zvýšení důrazu ve vápnech, v našem i soupeřově. Musíme urvat nějaké body, třeba teď v Jihlavě. Situace není dobrá, ale dostali jsme se do ní sami a sami se z toho musíme vyhrabat a dřít na tom," burcuje.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...