Chci se vrátit do základní sestavy a pomoci týmu ke klidnému jaru, přeje si Milan Lutonský

Chci se vrátit do základní sestavy a pomoci týmu ke klidnému jaru, přeje si Milan Lutonský

Smůla se mu letos v zimě lepí na paty. Respektive na obličej! Záložník Milan Lutonský se po dvou zraněních v oblasti hlavy vrací zpět na trávník. „Už s námi naplno trénuje, ale zatím je předčasné říkat, že se vrátí do základní sestavy už proti Hradci Králové,“ říká o něm trenér Petr Čuhel.

O víkendu odkopal Milan Lutonský přípravný zápas za farmářskou Líšeň proti Břeclavi (2:0), ale sám na sobě poznal, že zápasová praxe mu chybí. Hlavně při hlavičkových soubojích bylo podvědomí silnější, než vůle.

Lutonský se zranil v úvodu zápasu druhého jarního kola v Jablonci. „Ztratil jsem míč, běžel jsem zpět a šel do souboje s jedním domácím hráčem. Já jsem se sklonil, on si tam dal loket a dostal jsem ji pod oko,“ vzpomíná na nešťastný moment. Spustila se mu krev a zprvu se zdálo, že hlavní problém tkví v nosu. „To byly dozvuky mého předchozího zranění z přípravy proti Trenčínu, kdy jsem si zlomil nos. Dostal jsem na něj znovu a tekla mi červená,“ vysvětluje. Každopádně v Jablonci dohrál a teprve vyšetření v Brně o den později ukázalo jasnou diagnózu: zlomenina jařmového oblouku.

„Týden jsem bral antibiotika a lékaři mi nedoporučili žádnou zátěž. Až potom jsem začal šlapat na rotopedu a posilovat,“ vysvětluje svoji tréninkovou zátěž. Zápasy proti Slavii a v Českých Budějovicích tak sledoval jen zpovzdálí. „Se Slavií jsme měli uhrát aspoň bod, byl to remízový duel. Mrzí mě utkání v Budějovicích, viděl jsem ho na internetu a šoty v televizi. Měli jsme spoustu šancí, ale nedali jsme góly,“ popisuje jasně. Teď se možná vrátí do sestavy proti Hradci Králové. „Do konce soutěže zbývá deset kol. Rád bych byl platným členem týmu, pomohl k bodům a tím pádem k co nejklidnějšímu průběhu jarní části ligy,“ zakončuje 19 letý záložník.

další články

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....