Frejlach a Markovič se po neděli zapojí do plné přípravy

Frejlach a Markovič se po neděli zapojí do plné přípravy

Dva nové marody sice hlásí kabina A týmu na začátku reprezentační přestávky, ale stejný počet hráčů se do přípravy vrací.

Pojďme nejprve k novým absencím. Muamer Avdič dostal sice pozvánku do bosenské reprezentace do 21 let k přípravnému zápasu s Makedonií, ale klub jej musel omluvit. Na vině je zranění kotníku a podezření na přetržené vazy. „Avdič se podrobí ve čtvrtek důkladnému vyšetření u primáře Ondruše ve Fakultní nemocnici, které upřesní rozsah jeho zranění a tím pádem i délku případné absence,“ říká sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Bohužel jarní sezona skončila pro Petra Glasera. Důkladné vyšetření odhalilo jeho problémy s kyčlí a střelec dosud jediného domácího jarního gólu s Plzní se tak bude muset podrobit artroskopii. „Nemělo cenu tuto operaci odkládat, k ničemu by to nevedlo. Glaser by se měl během jara uzdravit a v červnu naskočit plnohodnotně do letní přípravy,“ vysvětluje Kudela.

Dále už nabídneme jen příznivé zprávy. Obě zimní posily, záložník Tomáš Frejlach a útočník Miroslav Markovič, tento týden už po rehabilitaci zraněných kotníků intenzivně běhají. V pátek ještě do Nitry k přátelskému utkání nepocestují, ale od pondělí se zapojí do plné přípravy s A týmem. Budou tak mít týden na to, aby se dostali i do herní kondice a mohli být připraveni na důležité utkání s Hradcem Králové v neděli 31. března od 15 hodin.

další články

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....