Ženy v prvním jarním duelu ukořistily v Pardubicích bod

Ženy v prvním jarním duelu ukořistily v Pardubicích bod

Sérii čtyř proher uťaly prvním jarním zápasem brněnské ženy. Na hřišti předposledních Pardubic dokázaly stáhnout dvoubrankové manko a remizovat 2:2, díky čemuž udržely šestou příčku. Další duel je čeká za týden doma proti Spartě.

V Pardubicích byl k vidění nesmírně důležitý zápas, vždyť soupeřky od sebe dělil jen tříbodový rozdíl. Brno na podzim dokázalo zvítězit 3:1, ovšem vstup do odvety nemělo nejlepší.

Domácí tým byl aktivnější a dočkal se také vedoucí trefy. Na promrzlém a nerovném terénu došlo ve 12. minutě ke zmatku v brněnském pokutovém území, výsledkem byl vlastní gól.

Zbrojovačky poté ožily, ale šance Hádlíkové a Svobodové zůstaly nevyužity. Bezděková po samostatném úniku byla vyrovnání velmi blízko, ale skvělý zákrok předvedla domácí brankářka. Když pak po dalším trestném kopu zvýšila tři minuty před poločasem Dostálová, vypadalo to s Brnem hodně zle.

Jenže divoký první poločas ještě nekončil. Hned po rozehrávce pláchla domácí obraně Špičková a její centr usměrnila do sítě Svobodová. A za další dvě minuty bylo srovnáno - i Brňanky se prosadily po trestném kopu, míč do sítě dopravila Soušková.

Ve druhém poločase převzaly hostující hráčky postupně otěže utkání, ale výhru vystřelit nedokázaly. Domácí tým ubránil remízu, asi spravedlivou, ovšem mnoho neřešící - rozdíl mezi soupeřkami zůstal nadále tříbodový.