Pavel Zavadil si zahraje českou ligu po sedmi letech, těší se na souboj s kamarádem

Pavel Zavadil si zahraje českou ligu po sedmi letech, těší se na souboj s kamarádem

Když Pavel Zavadil naposledy naskočil do utkání nejvyšší české soutěže, psal se květen roku 2005. Možná ani on tehdy netušil, že další zápis do kolonky prvoligových startů přidá až o sedm let později.

"Je to tak, sám jsem ani nepočítal s tím, že bych venku zůstal tak dlouho," přikyvuje zkušený záložník, který celé své zahraniční angažmá strávil ve Švédsku. "V Baníku jsem ještě měl na půl roku smlouvu, ale perspektiva nebyla, tak jsem zkusil Švédsko a nakonec tam vydržel celou tu dobu," přibližuje rozhodnutí, které ho zaválo na sever Evropy.

Švédsko není zrovna nejběžnější destinací pro české profesionální fotbalisty. "Země je to ale nádherná. Hodně věcí funguje úplně jinak, člověk tu získá jiný pohled na život," rozplývá se zřejmě největší letní úlovek Zbrojovky. Ten se během angažmá ve třech místních klubech naučil i obstojně švédsky. "Nic jiného mi ani nezbylo," vzpomíná s úsměvem.

Dozvuky prvního angažmá v týmu Mjällby každopádně pociťuje stále, a před nadcházející bitvou na Slovácku obzvlášť - působil zde totiž s Dušanem Melichárkem, momentálně gólmanem nejblížšího soupeře Zbrojovky. "A už jsme i nadále zůstali velcí kamarádi, i když už pak hrál jinde. Zrovna před chvíli mi volal, říkal, že na zápase bude hodně diváků, tak se můžeme těšit o to víc," libuje si vlasatý středopolař, kterému chybí čtyři zářezy do kompletace stovky odehraných ligových duelů.

Samozřejmě dobře ví, že početný dav by měl dorazit i z Brna. "Mluvíme o tom, že tam bude dost fanoušků, tím to bude ještě zajímavější. Čím více, tím lépe, je to blízko, první zápas. Pro mne tím spíš, že jsem první ligu nehrál opravdu dlouho," potvrzuje Zavadil s úsměvem fakt z úvodu článku. Doufejme, že výsledek jeho obnovené premiéry bude lepší - tehdy před sedmi lety totiž jeho tehdejší tým Baník prohrál v Teplicích 0:2.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...