Juniorka veze tři body ze Slovácka po nejlepším výkonu jara

Juniorka veze tři body ze Slovácka po nejlepším výkonu jara

Chvála na juniorku Zbrojovky nekončí. Naopak. V pondělí odpoledne si svěřenci Ludevíta Grmely poradili se Slováckem na jeho hřišti 3:1 a dále suverénně kralují juniorské lize.

Zbrojovka vede tabulku o devět bodů, Slovácko je předposlední, což by mohlo svádět k tomu, že by mělo jít o souboj „kočky s myší“. Tak tomu ale vůbec nebylo. Přece jen jde o soupeření dvou regionálně blízkých rivalů, slovácké mládeži šéfuje bývalý brněnský hráč Vladimír Michal, trenérem juniorky je Jan Palinek, svého času vynikající stoper Boby. „Však také byli oba na lavičce a na hřiště postavili pět hráčů z áčka,“ poznamenal kouč zbrojovácké juniorky Grmela.

Jenže na jeho hochy si nepřišla ani polovina slováckého áčka. „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě, byli jsme lepší od začátku, k ničemu vážnějšímu jsme soupeře nepustili,“ říkal při cestě zpět trenér Grmela. „Musím ohodnotit kompaktní výkon celého týmu,“ pokračoval trenér v hodnocení. Přesto si neodpustil, aby nepochválil výkon útočného dua Stehlík, Lapeš. „Stehlík má snad ne dvoje, ale čtvery plíce, jak on je schopen běhat a sprintovat ještě v devadesáté minutě, to je něco neskutečného. A Lapeš? Fotbalovost, přehled rychlost,“ vyzvedl oba hroty.

Na stoperu odehrál výborný zápas Muamar Avdič, zimní posila ze Znojma. Zrovna v pondělí přišla na klub žádost o uvolnění na přátelský fotbalový zápas do 21 let Bosna a Hercegovina – Makedonie (26. března v Sarajevu). „Na Slovácku hrál suverénně, nic přes něj nešlo, i on odvedl výborný výkon,“ uzavřel trenér Grmela.

Suma sumárum: Zbrojovka podala nejlepší výkon jara, ze čtyř zápasů získala plný počet dvanácti bodů a jen jednou inkasovala.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....