Třetím soupeřem Zbrojovky bude v sobotu Lanžhot

Třetím soupeřem Zbrojovky bude v sobotu Lanžhot

B r n o - Po dvou zápasech se špičkovými slovenskými týmy se Brňané tentokrát představí proti soupeři, který má Slovensko pouze na dohled. Ze hřiště týmu TJ Sokol Lanžhot to je k hraniční řece Moravě něco přes kilometr.

Brňané se Na Šlajsi (přesná adresa Na Šlajsi 153/35, mapa zde) představí v sobotu 23. června od 16 hodin. Součástí zápasu je také doprovodný program - od 14 hodin zápas přípravek, v 19 hodin pak začíná večerní část programu s živou hudbou. Vstupné na utkání činí 50 korun.

Přátelské utkání je pro místní Sokol pomyslným vrcholem skvělé sezony, zakončené suverénním postupem do divize. Největší osobností mužstva je čtyřicetiletý Jaroslav Hílek, který v bohaté kariéře nastřádal přes šest desítek startů v tuzemské nejvyšší soutěži za České Budějovice a Žižkov. Nejlepším kanonýrem týmu je o osmnáct let mladší Lukáš Čambal, který působil i v juniorce Zbrojovky. Na jeho kontě se skví pětadvacet gólů.

Kouč Pivarník plánuje i do tohoto utkání nasadit dvě jedenáctky. "Máme za sebou dva týdny přípravy a dva těžké zápasy, únava je na konci týdne velká. Nechtěli jsme v přípravě mít jen ligové týmy, teď v sobotu si pravděpodobně vyzkoušíme hru do plných a kombinaci," řekl k utkání.

Do hry podle všeho zasáhne i Tomáš Mičola, který je v Brně na zkoušce. "Pokud se nestane nic nepředvídatelného, bude hrát na pozici podhrotu," uvedl Pivarník s tím, že do utkání pravděpodobně nastoupí i další testovaný ofenzivní hráč - Valentino Majstorović (ročník 1995). Chorvatský krajní záložník nastřílel za klub NK Hrvatski Dragovoljac v uplynulém ročníku druhé chorvatské ligy jedenáct gólů a ve Zbrojovce už absolvoval dnešní dopolední trénink.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...