U19: Klička, gól z půlky - dorostenci se loučili s bronzovou sezonou vítězně

U19: Klička, gól z půlky - dorostenci se loučili s bronzovou sezonou vítězně

B r n o - Dorostenci mají za sebou stylovou rozlučku s povedenou sezonou. Na hlavním stadionu porazili Příbram po dvou parádních gólech 2:0, zejména trefa Dominika Kříže z vlastní poloviny stála za vidění. V tabulce skončili Brňané na třetí pozici.

Zbrojováci vstoupili do utkání aktivně a byli za to odměněni poměrně záhy. Na dlouhý míč z hloubi vlastní poloviny si naběhl Lukáš Rogožan, elegantně obešel vyběhnuvšího gólmana a sedmým letošním gólem otevřel skóre utkání.

Brňané po většinu utkání obléhali takřka házenkářským stylem šestnáctku Příbrami, gólové zásahy ale přicházely z jiných situací. Ten druhý stál za to - v závěru poločasu se ujal na vlastní polovině míče Dominik Kříž a vzápětí prokázal fotbalovou genialitu. Všiml si, že Beran je daleko z brány, a elegantním lobem jej překonal. V krátkém sledu se jednalo o druhý podobný kousek, který Srbská viděla - a dnešní Křížův gól padl z ještě větší dálky, než nedávná trefa juniora Marka Vintra.

Ve druhé půli už branka nepadla, byť šancí měla zejména Zbrojovka dost. Také Příbram dokázala zahrozit, v největší šanci ale hostující hráč bránu netrefil a gólman Trbušek si tak ve svém čtvrtém utkání připsal premiérovou nulu.

S ohledem na ostatní výsledky obsadili Zbrojováci nakonec třetí pozici, pouhé dva body za mistrovskou Sigmou Olomouc a bodík za druhou Spartou. "Naším hlavním cílem a mottem tohoto utkání bylo rozloučit se kvalitním výkonem s letošní sezonou, což se nám podařilo. Všem hráčům děkujeme za spolupráci v průběhu roku," komentovali zápas trenéři Šustr a Maléř.

U19: Klička, gól z půlky - dorostenci se loučili s bronzovou sezonou vítězně
09.06.2018 | Martin Lísal

U19: Klička, gól z půlky - dorostenci se loučili s...

B r n o - Dorostenci mají za sebou stylovou rozlučku s povedenou sezonou. Na hlavním stadionu...