Trenér Pivarník po utkání v Ostravě

Trenér Pivarník po utkání v Ostravě

O s t r a v a - Zbrojovka Brno po sezoně sestupuje z nejvyšší soutěže a nic na tom nemohl změnit ani poslední zápas na hřišti Ostravy. V něm Brňané po bezbrankové první půli nakonec podlehli 0:2. Jak viděl utkání trenér Pivarník?

Dle koučových slov nebylo jednoduché tým na zápas nachystat. Zatímco Baníku šlo o vše a potřeboval zvítězit, Brno už se z šestnácté pozice odlepit nemohlo. "Bylo těžké hráčům zvedat hlavy, po minulém utkání zavládlo obrovské zklamání a nebylo snadné se z něj oklepat. Ten týden nebyl ideální, navíc se nám nakupila zranění," hovořil Pivarník po utkání před novináři.

Zdravotní trable tak vyřadily ze hry několik pilířů základní sestavy. Z utkání proti Jihlavě si Polák odnesl zranění kolene a Kratochvíl svalové problémy. Delší dobu jsou mimo hru Škoda s Juharem a před utkáním vypadl také Pilík. "Máme užší kádr, přišli jsme o několik hráčů základní sestavy. Snažili jsme se tím pádem zápas využít, nastoupili hráči, se kterými se počítá do budoucna. Postupně jsme to dávali dohromady, bohužel se nám dnes nepodařili bodovat. Nepřijeli jsme do Ostravy s cílem jen bránit, snažili jsme se hrát, ale i s ohledem na skladbu kádru to bylo složité," pokračoval kouč.

Do hry se tak znovu dostal Marek Vintr, který si připsal třetí ligový start v kariéře. Do čtvrtého utkání (třetího od začátku) naskočil gólman Halouska a po osmi měsících okusil atmosféru ligového utkání uzdravený Jakub Šural.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...