Trenér Pivarník před utkáním s Plzní

Trenér Pivarník před utkáním s Plzní

B r n o - Šest zápasů, z toho tři domácí. Tolik zbývá Zbrojovce odehrát v letošní sezoně. S ohledem na situaci v tabulce už Brňané opravdu potřebují zabrat - a nesmějí se příliš ohlížet na to, že jako první zavítá na Srbskou lídr tabulky z Plzně.

Hraje se v sobotu 21. dubna ve 20:15. Plzni se během jara smrskl luxusní náskok na pět bodíků, Brno zase padlo na poslední příčku a na záchranu aktuálně ztrácí čtyři body. "Plzeň není v komfortní situaci, my taky ne. Důležité bude hrát tak, aby Plzeň ještě více znejistěla, a neposadit ji naopak na koně, jako se nám to stalo s Mladou Boleslaví. Musíme se pokud možno vyvarovat chyb a když už chybu uděláme, mít štěstí, aby ji soupeř nepotrestal. A samozřejmě dát gól. Potřebujeme výkon za hranicí možností, s tím souvisí i proměňování šancí. A je jedno, kdo a jakým způsobem ten gól dá," řekl před utkáním kouč Zbrojovky Pivarník.

Ten přitom v Plzni ještě před rokem působil, zápas tak pro něj bude poměrně pikantní. "Není to tak dlouho, co jsem pryč. Ale ten zápas bude speciální hlavně kvůli naší situaci. Už je to tak, že se nemůžeme ohlížet na nic a musíme sbírat body i tam, kde se s tím papírově tolik nepočítá. Plzeň má obrovskou kvalitu, v jednotlivcích i celkové síle týmu, je to pro ně důležitý zápas, ale my body také zoufale potřebujeme a chceme je vybojovat pro nás. Odhodlání na hráčích vidím."

Pro samotné utkání nemůže Pivarník počítat s vykartovaným Vraštilem, dohoda klubů nepustí do hry Kratochvíla. A k tomu všemu si útočník Martin Zikl z jednoho souboje na hraně pravidel odnesl zlomený prst na noze, což jej vyřadí ze hry minimálně na měsíc. Pozice hrotového útočníka tak je pro trenéra jedním z otazníků - Rus Bazeljuk na Slovácku odehrál jen poločas. "V zápasech jsou momenty, které mohou hráčům pomoci psychicky. Bohužel faul na Bazyho nebyl odpískaný, i když nám pak Komise rozhodčích dala za pravdu," vrátil se kouč ještě k utkání na Slovácku. "Nálada po utkání byla skleslá, protože jsme chtěli uspět, měli jsme šance, ale znovu je neproměnili. Po zápase cítíte i to poškození. Každý to prožívá těžko. My trenéři se hráče snažíme zvednout a věřím, že nám pomohou i naši fantastičtí fanoušci," apeluje Pivarník na diváky.

Těch se na Srbské očekává s ohledem na termín, počasí i atraktivního soupeře hodně. "Sami víme, že v posledních zápasech jsme si dokázali šance vytvořit a zapotřebí to bude i s Plzní. O gólovém půstu víme, pořád o něm přemýšlíme, ale zlomit to lze jediným způsobem - dát gól. Je jedno kdo, je jedno jak," zopakoval Pivarník. "Plzni titul přeju, jsem člověk, který tomu klubu, kde působil, i dál fandí. Ale tenhle zápas chceme urvat pro nás."

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...