Vraštil po Slovácku: Dokud je šance, musíme věřit a bojovat

Vraštil po Slovácku: Dokud je šance, musíme věřit a bojovat

B r n o - Smutek, zklamání a vztek - takové pocity převládaly v kabině Zbrojovky krátce po skončení utkání na Slovácku. Hosté opět nedali gól a v důležité bitvě prohráli 0:1. Před novináře po utkání předstoupil obránce Lukáš Vraštil.

Rozhovor s médii přišel až poté, co Vraštil spolu s ostatními hráči absolvoval dlouhou debatu s fanoušky před sektorem hostí. Těm Zbrojováci děkovali za podporu a vysvětlovali příčiny porážky. "Říkali nám, že nebojujeme, nemakáme, nehrajeme za Zbrojovku. My se celý týden chystáme na zápas a pak ho nezvládneme, potom to vypadá takhle. Nemyslím, že bychom nemakali, na hřišti děláme, co můžeme... Ale vidíte sami, situace je kritická," hovořil Vraštil.

On sám na hřišti opravdu bojoval, zapojil se i do podpory útoku - po jeho centru ale Škoda v dobré pozici minul. "Měli jsme tři, čtyři tutovky. Závar ve vápně v první půli, pak to měl ve druhé Juhy nalitý, Škoďák hlavou, další střely. Slovácko dalo gól z hezké střely, jinak ale moc šancí nemělo. U nás to už není smůla, je to spíš nekvalita. Chyběj tomu koule," řekl expresivně. "V první půli jsme na můj vkus málo drželi míč, něco tomu chybělo. I přesto jsme mohli jít do vedení a zápas asi skončil jinak, ale na kdyby se nehraje."

Vraštil také odmítl, že by snad střelecká nemohoucnost byla důsledkem nekvalitního tréninku. "Na tréninku se neflákáme, klukům to tam padá. Jenže pak přijde zápas a já nevím, co se stane. Jestli mozek vyšle špatný signál, nohy ztuhnou. Nevím, kde je problém. Řeklo by se štěstí, ale to je takové klišé. Ten gól musí dát kdokoliv, jakkoliv, potřebujeme se zkrátka trefit. Po bodíčku to nejde zvládat, i když i ten by dnes byl dobrý alespoň k tomu, aby nám Slovácko neodskočilo. Jeli jsme sem minimálně bodovat, spíš vyhrát, ale nepovedlo se nám to," smutnil Vraštil, který navíc v utkání viděl čtvrtou žlutou kartu a proti Plzni tak nenastoupí.

Nadále ale věří, že je v silách Zbrojovky kritickou situaci zlomit. "Máme zápasy k tomu, abychom to zvládli. Musíme makat dál. Je to těžké, ale máme Duklu, Jihlavu - pořád je šance. A dokud je, tak věřím, že to zvládneme, a budu za to bojovat," burcoval. "Z těch tutovek, co jsme měli dneska, jeden dva góly musejí být. Od toho se všechno odvíjí," zopakoval.

Nestalo se, Zbrojovce zkrátka nebylo přáno. Ani verdikty sudích v šestnáctce hostům nenahrály. "Ten závar v první půli? To byla myslím klasická situace, penalta ne. Ale nevím, neviděl jsem to dobře. A moment v závěru jsem viděl také z dálky, těžko říct. Písknout to sudí mohl, ale asi nechtěl," trpce se pousmál čtyřiadvacetiletý bek.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...