Lepší než Neapol, píší noviny

Lepší než Neapol, píší noviny

I přes prohru 1:3 v pondělní dohrávce s Plzní píší o hře Zbrojovky deníky celkem pozitivně. Vyzdvihují bojovnost, maximální nasazení našeho týmu, ale jedním dechem dodávají, že Plzeň byla prostě lepší a zaslouženě zvítězila.

Deník Sport ve svém komentáři o brněnském týmu cituje slova kapitána Petra Švancary. „Plzeň, to jsou na hřišti frajeři,“ poklonil se vítězům. „Plzeň je nad námi, stačí jim dvakrát pootevřít dveře a oni jimi prolítnou,“ podotkl Švanci. Ve známkování Sportu dostal od redaktora Koštuříka slušnou známku 7 (ve stupnici 1 – 10). Stejnou hodnotu měl na svém plzeňském vysvědčení i střelec gólu Petr Glaser, jemuž pár centimetrů chybělo k tomu, aby na konci první půle dal gól roku, jenže Kozáčik jeho střelu z 35 metrů vytáhl na roh.

Brno překonalo Neapol. Bez úspěchu. Tak zní titulek v Brněnském deníku Rovnost. „Zbrojovce se podařilo to, na co nestačily síly druhému týmu italské ligy Neapoli ani dva zápasy v Evropské lize, totiž dát gól,“ napsal Tomáš Valaškovčák. „Je to hezký, ale v tabulce nám to nepomůže,“ glosoval to Švancara.

I Rovnost boduje hráče, v pětistupňové škále (jako ve škole) dal Deník čistou jedničku Švancarovi a Glaserovi jako nejlepším Brňanům. Mladá fronta Dnes věnuje zápasu v Brně drtivou část titulní stránky sportovní přílohy. „Brněnskému týmu se přezdívá Flinta a ta včera vystřelila na velké fotbalové zvíře,“ vzpomněl si Filip Saiver na své novinářské začátky v Brně, v tehdejší redakci Zemědělských novin. Zbrojovce se věnuje obšírněji příloha Brno. Pod titulkem Zbrojovka zavařila Plzni, ale celý zápas nevydržela, popisuje Tomáš Michálek. “Zbrojovka si dobře nastudovala Neapol, která Plzni branku nedala. Našla recept na Viktorii a dala jí branku už po sedmi minutách,“ píše MfDnes. Nejlepší známkou ocenil deník Petra Glasera – 1,5, čistou dvojku dostali Hyčka, Šoljič a Švancara.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....