Fotbalové utkání hvězd a Dětský den se Zbrojovkou

Fotbalové utkání hvězd a Dětský den se Zbrojovkou

B r n o - Vyprodat stadion na Srbské má za cíl červnová fotbalová exhibice, kterou spolupořádá fotbalový klub FC Zbrojovka Brno a dvě brněnské fotbalové legendy, Luboš Kalouda a Petr Švancara. Fanoušci se při ní mohou těšit na hvězdy současnosti i minulosti! V Brně se objeví i vicemistři světa z roku 2007, mezi něž patří i hlavní organizátor akce Luboš Kalouda. Exhibice se uskuteční 2. června na městském fotbalovém stadionu Srbská.

Kaloudovu jedenáctku tvoří tým hvězd a vicemistrů světa z roku 2007. Najdeme mezi nimi hráče, se kterými je spojena slavná minulost českého fotbalu, například Tomáše Řepku, Tomáše Ujfalušiho, Marka Heinze či Martina Jiránka, v jednání je pak i účast Zdeňka Grygery. Pokud vše vyjde podle plánu, měli by se v týmu představit i současní čeští reprezentanti jako Theodor Gebre Selassie, Marek Suchý či Tomáš Necid. Organizátoři též intenzivně jednají o účasti slovenských reprezentantů Juraje Kucky a Jana Ďurici.

Předprodej v síti Ticketportal


„Jsem rád, že se mi podařilo poskládat velice kvalitní jedenáctku; a budu ještě radši, pokud se ještě povede dotáhnout i účast Bonyho Wilfrieda, mého velkého kamaráda. Ten sice už roky českou ligu nehraje, ale prosadil se v zahraničí, zejména v Anglické Premier league,“ uvedl Kalouda, jenž sám s vrcholovým fotbalem skončil v loňském roce.

Na druhé straně hřiště bude stát jedenáctka, kterou sezval Petr Švancara. Jeho zbrojovácký „Dream team“ je složený z hráčů, kteří za brněnský klub nastupovali v posledních dvaceti letech. Z těch nejzkušenějších to jsou kupříkladu Jan Maroši, Richard Dostálek nebo Pavel Holomek, tedy hráči, kteří ještě pamatují slavnou brněnskou éru na stadiónu Za Lužánkami. Ve Švancarově týmu se dál představí Jan Trousil, Tomáš Polách či Pavel Zavadil. Dále organizátoři jednají i s Jiřím Skalákem a Jakubem Brabcem (oba členové širšího kádru reprezentačního A týmu a bývalí hráči Zbrojovky) nebo s hráči současného A týmu Zbrojovky Dušanem Melichárkem a Janem Polákem, který se do Zbrojovky před lety vrátil ze zahraničí a dál patří k jejím oporám.

Program na Srbské v sobotu 2. června kromě samotné exhibice nabídne celodenní turnaj starších přípravek, do něhož se zapojí 28 týmů z Brna a okolí. Nechybí ani bohatý doprovodný program pro rodiny s dětmi od 13 do 17 hodin. Jeho součástí budou skákací hrady či dovednostní soutěže, návštěvníci se mohou těšit na taneční a pěvecké vystoupení a mnoho dalšího. Celý program, který je podpořen statutárním městem Brnem a zaštítěn primátorem Petrem Vokřálem, pak v 18:00 vyvrcholí samotným utkáním hvězd, po němž (cca v 19:30) bude následovat autogramiáda.

Fotbalová akce Luboše Kaloudy je součástí programů mezinárodního festivalu Starobrno Ignis Brunensis.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...