Petr Čuhel: Mrzí nás laciná vyrovnávací branka

Petr Čuhel: Mrzí nás laciná vyrovnávací branka

B r n o - Vstup do jara se Zbrojovce výsledkově nevydařil, ale herně rozhodně špatný dojem nezanechala. Na tom se po utkání na tiskové konferenci shodli i oba trenéři - domácí Petr Čuhel a hostující Pavel Vrba.

Právě Vrba dostal jako host v hodnocení utkání přednost. "Viděli jsme oboustranně kvalitní zápas, který pro nás byl hodně složitý. Rychle jsme inkasovali, Brno hrálo zodpovědně, vracelo se do základního postavení a hrozilo z dalších šancí. Naštěstí se nám povedlo po rychlé akci srovnat," započal své hodnocení prvního jarního vítězství.

I za stavu 1:1 mělo Brno šance vrátit vedení na svou stranu. "Stálo při nás štěstí při dalekonosné střele Glasera, která byla gólová. Ve druhé půli jsme už ale měli více ze hry a trpělivostí a zásluhou čerstvého Bakoše zápas ovládli, byť Brno nadále hrálo velice důsledně," pokračoval.

Pak už se ke slovu dostal trenér Čuhel. "Odvedli jsme dobrou práci, bohužel spokojení být nemůžeme, protože nemáme body. Průběh utkání ovlivnila vyrovnávací branka, která byla hodně laciná - po naší standardní situaci. Ve druhé půli soupeř zvýšil rychlost a vstřelil rozdílový gól, vydržel v tempu, zatímco nám síly trochu docházely," komentoval zápas.

"My naše šance nevyužili, možná jsme si štěstí vybrali na podzim v Plzni. Výsledek 1:3 je možná krutý, ale vliv na to má fakt, že jsme se za stavu 1:2 snažili vyrovnat a hodně hru otevřeli," shrnul.

Oba kouči pak chvilku pokračovali ve skládání komplimentů soupeři. "Plzeň má obrovskou kvalitu, navíc měli za sebou dva zápasy s Neapolí, které jen zvedly jejich herní sebevědomí," řekl Čuhel, kterého mohla těšit alespoň pochvalná slova kolegy. "Brno hrálo velice dobře," zopakoval Vrba několikrát. "Nebýt těžkého terénu, na kterém soupeři možná docházely síly, mohl to být ještě náročnější zápas," vyvrátil zároveň v médiích opakovanou myšlenku, že terén by měl nahrávat spíše bojovným domácím.

Sestava, kterou na utkání trenér Čuhel zvolil, byla hodně improvizovaná. "Ale v tom problém nebyl, věděli jsme o tom celou zimu. A myslím, že až na jednu z branek, kdy šel míč středem, to stopeři zvládli slušně. Pro nás je teď důležité nemít hlavy dole, ale vypíchnout chyby, poučit se z nich a dál bojovat. Věřím, že se marodi dají dohromady a už se nám nestane to, co v neděli," připomněl zatím poslední smolný moment - zranění Markoviće na předzápasovém tréninku.

Kouč Vrba má se sestavou příjemnější starosti - oba útočníci sází branky, zatím tedy vždy ten, který jde na hřiště jako druhý. "Samozřejmě to týmu pomáhá. S nadsázkou to je tak, že jeden udělá černou práci a druhý pak slízne smetanu a dá gól. Nemáme samozřejmě problém ani s tím, aby hráli oba, ale v tuto chvíli nám tato varianta přináší úspěchy a není důvod to měnit," odpověděl zároveň i na dotaz, zda neplánuje nasazení obou "snajprů".

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...