Trenér Pivarník před utkáním v Liberci

Trenér Pivarník před utkáním v Liberci

B r n o - Na fotbalisty Zbrojovky čeká tradičně nejdelší cesta za fotbalem - v rámci 21. kola nejvyšší soutěže se vydají do Liberce. Duel na hřišti čtvrtého celku tabulky má výkop v pátek 16. března ve 20:15, přenáší jej kamery České televize.

V úvodu jara se Zbrojováci poměřili s týmy z horní poloviny tabulky a získali čtyři body, v duelu s tabulkovým sousedem z Mladé Boleslavi ale vyšli naprázdno. Nyní je tedy čeká další konfrontace s mužstvem užší špičky. "Liberec hraje dobrý a nepříjemný, náročný fotbal. V něčem to bude podobné, jako zápasy se Sigmou a na Spartě. Skladba mužstva je vyvážená, mladí hráči jsou spojení se zkušenými. Liberec nastartoval nějaký proces a ten se mu daří držet. Vhodně doplňuje kádr, i při odchodech hráčů si dokáží pomoci. Čeká nás těžký zápas," řekl na adresu našeho nejbližšího soupeře kouč Pivarník.

Ten je ovšem znám tím, že žádný zápas nepovažuje předem za ztracený. "Cíl je vždycky stejný, pokusit se vyhrát. Vycházet můžeme z toho, že jsme dokázali zvládnout těžké zápasy se Sigmou a na Spartě. Pokusíme se odčinit domácí neúspěch s Mladou Boleslaví a pomoci si tak zároveň po psychické stránce před reprepauzou a dvojicí domácích duelů," nastínil Pivarník, že po pátečním duelu čeká na ligu přestávka.

V jaké síle Zbrojováci na sever odcestují, to kouč konkretizovat nechtěl. "Jsme relativně zdraví, byť ne zcela bez problémů. Ještě nás čekají dva tréninky, tak uvidíme, jak se to vyvine," řekl. Zároveň také sleduje stav dlouhodobých marodů. "Chico Gomes má od lékařů povolení posilovat a vyklusávat, ještě půjde na kontrolní magnetickou rezonanci a ta ukáže, v jakém je to stadiu. Kuba Šural už také běhá."

Brněnská výprava odcestuje do Liberce už po čtvrtečním odpoledním tréninku. "Pátek strávíme s ohledem na pozdní výkop na hotelu, moc se toho vymyslet nedá. Hráči budou odpočívat a chystat se na zápas," zakončil Pivarník.

Bilance Zbrojovky s Libercem vyznívá mírně pro Severočechy - ti vyhráli dvacet zápasů, Zbrojovka triumfovala čtrnáctkrát a třináct mačů skončilo remízou. V minulé sezoně Brňané po delší odmlce dokázali bodovat na hřišti soupeře (0:0), doma zvítězili Řezníčkovou brankou 1:0. Letos na Srbské ovšem podlehli 1:2.

Aktuální formu mají o fous lepší Liberečtí - na jaře získali pět bodů a naposledy remizovali v Plzni 2:2. Brňané mají zatím body čtyři.

V nadcházející reprepauze pak na Zbrojovku čeká jedno přípravné utkání, a to se slovenskou Senicou (úterý 20. března, 15:00 na hřišti soupeře).

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...