VIDEO: Trenér Pivarník hodnotí utkání s Mladou Boleslaví

VIDEO: Trenér Pivarník hodnotí utkání s Mladou Boleslaví

B r n o - Začátek jako ze zlého snu, zbytek poločasu nebyl o moc lepší - a za stavu 0:3 už musela Zbrojovka proti Mladé Boleslavi vyhlížet fotbalový obrat z kategorie jen zřídka vídaných. Ten nepřišel - výsledkem tak byla první domácí prohra pod koučem Pivarníkem. V čem viděl trenér příčiny porážky?

Na pozápasové tiskovce hovořil Pivarník vyrovnaným hlasem, pro ostřejší kritiku ovšem pochopitelně nešel daleko. "Hlavně první poločas jsme odehráli velmi špatně. V úvodu šel soupeř lacině do vedení a to mělo vliv na naši psychiku. Po druhém gólu jsme se tomu poddali, ztratili jistotu a začali hrát v ofenzivě i defenzivě to, co netrénujeme. Bez soubojů, bez dostupování, alibi. Nedokázali jsme plnit to, co máme, navíc jsme museli sáhnout k vynucenému střídání. O půli jsme mohli střídat klidně pět hráčů, nicméně bez toho, abychom všichni šlapali jako jeden tým, nejsme schopní zvládnout nikoho," bilancoval průběh hrozivé první půle.

Do hry šel po pauze Škoda, Zbrojovka byla nebezpečnější, s výsledkem už ale nedokázala udělat nic. "Něco jsme si řekli a herně se zvedli. Vzadu už k problémům nedocházelo, ale stejně jsme hráli dobře maximálně po šestnáctku. Po stranách jsme dobře kombinovali, ale nepřišel kvalitní centr, míče byly buď polovysoké nebo do náručí gólmana. Pár šancí jsme bohužel nevyužili. Hlavním a jediným pozitivem byli diváci, kteří neupadali, povzbuzovali nás po celý zápas. Nad tím by se mužstvo mělo zamyslet a v pondělí se k tomu ještě vrátíme, také hráči nesměji upadat a musí se snažit pokračovat dál, zápas odjezdit," dokončil Pivarník hodnocení.

Pak už přišel prostor na dotazy, ten první směřoval k nucenému zásahu do obranné čtveřice. "Problém to asi byl, jak vidno. Člověk do toho nerad sahá, obrana byla stabilizovaná a šlapala, ale měli bychom to zvládnout. Určitý zásah to byl, Tadas Kijanskas byl u prvního gólu, ale nemělo by to mít takový vliv. Nebyla to samozřejmě jen věc obrany, třeba středová trojice také prohrávala souboje, nebyli jsme v tom prostoru schopní s míčem nic udělat," vadilo trenérovi, který vysvětloval také brzké střídání Jana Poláka. "Už na Spartě měl určité problémy se svalem, tam to zvládl odehrát. V týdnu si to hlídal, před zápasem to ale cítil a bohužel to pak už nešlo, museli jsme střídat."

To pak samozřejmě trochu ovlivnilo další potenciální změny sestavy. "Nemohli jsme do toho moc zasahovat, v takové situaci nemá smysl střídat třeba stopera, protože už kalkulujete, co bude v dalším průběhu utkání. Zbylo by nám jedno střídání a nevěděli jsme třeba, jak na tom bude v 60. minutě Bazy, který hrál první zápas od začátku," odtajnil Pivarník něco z toho, co museli trenéři během utkání řešit.

Konstantin Bazeljuk nakonec zvládl celé utkání. "Měl tam dobré věci. Trochu vázla komunikace při zakládání útoků, ale to byla i věc zbytku týmu, kdy jsme alibisticky místo hry dopředu vraceli míče stoperům. Přitom myslím, že jsme měli i mezi řadami hodně prostoru, nebyli jsme tak atakovaní, abychom si nedali v klidu míč. Zkrátka jsme znejistěli a hráči začali hrát zpátky, z toho se musíme oklepat."

Pivarník nyní - stejně jako všichni Zbrojováci - věří, že dnešní zápas byl jen ojedinělým "úletem" a nebude se opakovat. "Každý zápas je jiný, deset jsme jich předtím dokázali odehrát kvalitněji a doufám, že se odrazíme a budeme zase dál poctivě pracovat. A že další výkon bude lepší. Rozdíly v tabulce jsou těsné, každé kolo se to mění. Náš soupeř měl za sebou sérii porážek, my jej měli znejistit a ne ho zvednout. Přitom i to jsme na předzápasové přípravě zdůrazňovali," mrzelo kouče.

Celkově tak není divu, že převažujícím pocitem ve zbrojovácké kabině bylo zklamání. "Člověk sám hrával fotbal a ví, že rychlý gól nebo dva mají vliv na psychiku. Ale většinou to z vás spadne a hrajete dál, snažíte se bez zábran podat kvalitní výkon. To jsem v prvním poločase neviděl. Druhý byl lepší, ale to už soupeř samozřejmě vedl," zakončil Pivarník tiskovou konferenci.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...