JUNIORKA: Na hřišti Baníku přišla první jarní prohra

JUNIORKA: Na hřišti Baníku přišla první jarní prohra

O s t r a v a - Junioři Zbrojovky se v duelu na jaře neporažených týmů představili na hřišti Baníku. Karty byly rozdány jasně - výhra znamená posílení naděje na postup do elitní čtveřice. Radovali se z ní nakonec hráči domácího Baníku, kteří zvítězili 2:0.

Domácí nasadili do utkání řadu posil z kádru áčka - Helešice, Azackého, Stáňu či Šindeláře. V sestavě Zbrojovky se objevili gólman Floder, křídelník Ashiru a útočník Zikl.

Úvod utkání byl poměrně opatrný a na první větší šanci se čekalo do 32. minuty. Hned z ní ovšem byl gól - Lukáš Kania zakončil svůj únik přesnou ranou a Baník šel do vedení.

Ve druhé půli mohl zvýšit Mládek, který v dalším úniku přestřelil bránu. Srovnání měl na kopačce Martin Zikl, ani on ale mezi tyče nezamířil.

Dvacet minut před koncem tak přišel druhý úder. Zajíček naservíroval míč Helešicovi a ten pohodlně zvýšil na 2:0. S tím už Zbrojovka nedokázala nic udělat a poprvé na jaře tak odešla bez bodů. V tabulce jsou Brňané dvě kola před koncem sedmí, na postupovou pozici ztrácejí tři body. Ve zbytku základní části míří do Třince a doma hostí Karvinou.