Uzdravený Kratochvíl: Úvod jsme nezvládli, teď to musí být lepší

Uzdravený Kratochvíl: Úvod jsme nezvládli, teď to musí být lepší

B r n o - Miloš Kratochvíl musel ze zdravotních důvodů vynechat úvod jara v Ďolíčku, pro zápas s olomouckou Sigmou (sobota, 15:00) už je ale připraven. A věří, že střeleckou pohodu z přípravy si přenese i do ligy.

Kratochvíl byl v zimním období vůbec nejlepším střelcem Zbrojovky, trefil se pětkrát. "Co se gólů a asistencí týče, měl jsem přípravu docela dobrou. Ani na tréninku to není špatné, ale důležité jsou hlavně zápasy. Na tréninky a přípravu nikdo nekouká. Doufám tedy, že na to navážu i v lize," usmíval se Kratochvíl před utkáním.

Důvod k dobré náladě je nasnadě. Jednadvacetiletý mládežnický reprezentant s týmem už naplno trénuje a zdravotní trable zažehnal. "Měl jsem natažený sval, teď už jsem ale stoprocentně nachystaný. A doufám, že i celý tým, protože zápas na Bohemce jsme výsledkově nezvládli a teď to musí být lepší," burcuje.

Zmíněný duel v Ďolíčku sledoval jen jako divák. "Vždycky se tam hraje těžko. Moc vyložených šancí nebo nebezpečných střel jsme neměli, oni taky ne. Věřím, že doma to bude lepší. Musíme zachovat chladnou hlavu, přechodovou fázi máme dobrou, ale kolem vápna to nefungovalo. To musíme zlepšit."

V cestě ovšem stojí olomoucká Sigma, aktuálně druhý celek tabulky. "Všichni víme, jak hraje. Fakt, že přehrává Plzeň, je známkou toho, jak klub funguje. Bude to strašně těžký zápas, my ale potřebujeme sbírat body, takže musíme udělat maximum pro úspěch. To říká před zápasem každý, ale pro nás to platí dvojnásob, protože v minulém kole soupeři kolem nás bodovali. Osobně se moc těším, i proto, že jsem minulý zápas stál," pokračoval Kratochvíl.

Na soupeře se on i spoluhráči pochopitelně pečlivě připravuje. "Jsou hodně silní v kombinaci, není tam nikdo, kdo by nechtěl hrát fotbal. Bude to hodně náročné, ale nijak nervózní z toho nejsem, to bývám tak patnáct minut před zápasem, ale pak to opadne. Oproti Bohemce ten zápas asi bude fotbalovější, což je pro nás lepší," věří Kratochvíl.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....