Nervozitu jsem trochu cítil, popisoval rozhodující moment Matyska

Nervozitu jsem trochu cítil, popisoval rozhodující moment Matyska

Lukáš Matyska prožívá jednu z životních sezon - v kádru juniorky je nepostradatelný, vstřelil pět branek a nakoukl i do přípravy "áčka". Naposledy rozhodl úvodní jarní duel s Českými Budějovicemi.

"Bylo znát, že jde o úvod jarní sezony, navíc na umělce. Byla tam nervozita, nepřesnosti. Po prvním poločase jsme v kabině trochu zvedli hlas, my i trenér," přiznává hrdina utkání, že hra úplně ideální nebyla.

"Nehráli jsme jako na podzim. Po půli jsme se zvedli, Pavel Lapeš zařídil penaltu a pak už jsme to kontrolovali a měli pár dobrých akcí. Zlepšení tam bylo," hodnotil druhý poločas.

Troufnout si na penaltu za stavu 0:0, to není pro každého. "Trochu nervózní jsem byl, protože se mi v tom zápase taky moc nedařilo, nebylo to ono. Ale řekl jsem si, že ranou doprostřed nic nezkazím," popisuje klíčový moment duelu.

Svou bilanci tak zaokrouhlil na pět branek - dvě z penalt, dvě z přímých kopů a jednu ze hry. Je tak spolu se Stehlíkem nejlepším střelcem mužstva. "Góly potěší, tolik jsem jich za sezonu asi nikdy nedal, ale nijak podrobněji to zase nesleduju," podotýká skromně.

Útočení ale má v krvi, tak jako většina krajních obránců v Brně. "Trenéři to po nás vyžadují, a já rozhodně nejsem proti," usmívá se. "Chceme takhle hrát, je to sice někdy trochu riziko, ale spoluhráči s tím počítají a když vpředu někdo přijde o míč, jsme schopní to včas zavřít," popisuje Matyska.

Tolik vstřelených gólů se může prodražit, co se týče vnitřní klubové ekonomiky. "Teď přes zimu to trochu usnulo, ale jinak samozřejmě kasu máme a příspěvky jsou. Na starosti to má Jindra Stehlík," prozrazuje rychlonohý bek.

Ten své kvality letos opět předvedl i v "A" týmu, naskočil do přípravných duelů s Trenčínem a Baníkem, ve kterých si připsal 110 minut hry. "Samozřejmě zajímavá zkušenost. Hrál jsem v podstatě to, co v juniorce. Už jsem za sebou nějaké přípravné i ligové zápasy měl, nervozita nebyla," naznačuje Matyska, že už v elitním mužstvu má něco odkopáno. "Trenér mi nic po zápase neříkal, nekritizoval, tak snad to nebylo špatné," culí se.

A věří, že ani letošní zápasy nebyly poslední. "Když budu makat, šance přijde. Musím hrát dobře v juniorce, být platný pro tým," má jasno. A platný rozhodně je, vždyť nerozhodl jen utkání s Českými Budějovicemi, ale i se Spartou (také 1:0), dalším gólem zařídil remízu v Liberci a trefil se i proti Příbrami a Slavii. Chyběl zatím jen v jediném utkání a více odehráno má jen stoper Zezula.

Gól se Spartou stál opravdu za to - parádní trefa z přímého kopu pohladila srdce fotbalých fanoušků. "Dokonce se mnou dělali rozhovor i z České televize, ale spíš o tom pochopitelně mluvili kamarádi," vybavuje si, ale vědu z toho nedělá. "Standardky si kopnu jen párkrát na tréninku, že bych je nějak extra piloval, to ne," usmívá se.

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...