Pavel Halouska: Nečekal jsem, že toho v zimě odchytám tolik

Pavel Halouska: Nečekal jsem, že toho v zimě odchytám tolik

L a r a - Od začátku soustředění se Pavel Halouska chystal na to, že odchytá zápas proti Borisovu. Konfrontace s účastníkem evropských pohárů byla pro dvaadvacetiletého gólmana další cennou zkušeností v jeho zlomové sezoně.

Posuďte sami - na podzim si Pavel odbyl v Karviné ligovou premiéru, následně předvedl famózní výkon na Slavii a v médiích byl vesměs zvolen jako Hráč kola. V zimě pak zejména díky výkonu proti Skalici obdržel ocenění pro nejlepšího gólmana Tipsport ligy. "Beru to jako zlomový rok, protože jsem poprvé čuchnul k lize a zápas na Slavii je ten největší, který jsem zatím chytal. Chtěl bych to zažít znovu a vím, že to záleží jen na mně," říká.

Pavle, jak dlouho jsi věděl, že do zápasu naskočíš?
Věděl jsem to nějakou dobu dopředu. Už na začátku soustředění nám trenér řekl, že tenhle zápas budu chytat já. Měl jsem tedy dost času se připravit, viděl jsem na YouTube pár zápasů a sestřihů. Třeba ten v Evropské lize proti Arsenalu. Většina hráčů z toho zápasu pak hrála i proti nám. Jsem rád, že jsem v takovém zápase dostal příležitost, určitě na to budu vzpomínat.

Jaký jsi měl ze svého výkonu pocit?
Nepodařilo se mi pár odkopů, které jsem měl řešit líp. Je vždycky o něčem jiném, když se na začátku zápasu chytnete povedeným odkopem, pak si víc věříte. Když vám naopak první nevyjde, je ta nervozita o trošku větší. Samotný gól padl po krásném stříleném centru, který sedl útočníkovi přímo na hlavu. Moc už s tím dělat nešlo, zkusil jsem tam vlítnout, aby mě trefil, ale bohužel to šlo mimo.

Nepřekvapilo tě, jak málo práce jsi nakonec měl?
Upřímně jsem čekal, že toho bude o hodně víc, že budu mít víc práce. V zápase byly pasáže, kdy jsem deset minut stál a nedotkl se balonu. Samotného mne to překvapilo.

Letos v zimě už toho máš odchytáno celkem dost, dokonce jsi obdržel i trofej pro nejlepšího gólmana Tipsport ligy. Čekal jsi něco takového?
Ne, já nečekal ani to, že odchytám tolik zápasů (úsměv). Naskočil jsem skoro do každého, střídali jsme se po půlce. To dřív nebývalo a su za to taky moc rád. Doufám, že jsem ukázal, že bych na to jednou taky mohl mít.



Samotná cena v Tipsport lize byla asi především za ten poločas proti Skalici. Množstvím šancí to připomínalo zápas na Slavii, ne?
Je pravda, že jsme to v onom zápase vzadu vymysleli dobře, to byly slušné věci (smích). Ale je to zase o tom, že se chytnete prvním zákrokem, pak si víc věříte. To pak následně pomáhá vašemu výkonu i klukům.

Když už jsme zmínili tu Slavii, bereš dosavadní sezonu i díky tomu duelu jako průlomovou?
Rozhodně to beru jako zlomový rok. Právě proto, že jsem poprvé čuchnul k lize. Ten zápas na Slavii je zatím největší, jaký jsem kdy odchytal, a chtěl bych to samozřejmě zažít znovu. Vím, že to teď záleží jenom na mně.

Jaké jsou tréninky pod Martinem Vaniakem?
On sám chytal hodně dlouho, takže ty tréninky umí sestavit. Ví, co je potřeba, kde přidat, kde ubrat. Jiné jsou tréninky, když máme dva denně. Když je jeden, dostaneme do těla víc. Nemůžeme si stěžovat, že je něčeho moc nebo málo, je to navržené přesně pro nás. Trenéra samotného si samozřejmě pamatuju z doby, kdy ještě chytal. Viděl jsem záznamy jeho zápasů. A to, co dokázal vytasit na lajně za zákroky, to je neuvěřitelné (úsměv).

A takhle na první pohled se dá, že celý váš gólmanský minitým funguje ideálně.
U nás není moc důvod, proč si dělat nějaké zlo. My s Jirkou Floderem jsme rádi, že můžeme být v týmu s Dušanem a Martinem Vaniakem. Od Dušana se máme hodně co učit, chová se k nám suprově. Cítíme se dobře, funguje to a myslím, že to bude jenom lepší.

Na pokoji jsi nakonec s Davidem Gáčem, jak jste se zrovna vy dva dali dohromady?
Já měl původně být s Šurym (Jakubem Šuralem - pozn. red.), ale ten je zraněný. Takže jsme se domluvili s Gáčisem, taky chodí občas na ryby, tak se máme o čem bavit a vycházíme spolu ideálně.

Jak často se vlastně v sezoně na ryby dostaneš?
Snažím se tak jednou týdně. Teď mám nové vybavení, něco jsem koupil, něco dostal. Tak to snad bude i častěji. Je to jediné místo, kde si opravdu dokonale odpočinu.

Díky a ať se daří!

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...