Mladí odcházejí na zkušenou

Mladí odcházejí na zkušenou

Dva hráči opouští tento týden náš klub, dalším třem se prodlužuje hostování. Odcházejí na zkušenou, aby se jednou mohli případně vrátit do prvoligového kádru.

Nejprve došlo k dohodě o prodloužení hostování Lukáše Křečka ve Vlašimi, kde už odehrál podzimní část sezony. V Sokolově nadále zůstává Rostislav Šamánek, na jaře bude v druholigovém klubu hostovat a pak se jeho angažmá na severozápadě Čech změní v přestup. Jiří Huška pak bude do 30. června 2013 hostovat v nedalekých Karlových Varech, kde již během podzimu naskočil do deseti zápasů.

Do Karlových Varů (taktéž na hostování do 30. června) pak odchází další dva hráči Zbrojovky. Jde o Davida Farmačku a Lukáše Michnu. „S Karlovými Vary máme velmi dobré zkušenosti v případě Šamánka a Hušky, proto jsme se dohodli na hostování další dvojice,“ uvedl sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela. „Pro tyto hráče půjde o kvalitně strávený půlrok ve třetí nejvyšší soutěži, kde by měli získat více zkušeností, než v juniorské lize,“ vysvětlil Kudela.

Někdejší mládežnický reprezentant Farmačka odehrál na podzim za juniorku sedm utkání, dvakrát se gólově prosadil. Michna naskočil do devíti zápasů a za "áčko" Zbrojovky odehrál pohárové utkání v Rosicích. Šamánek s Huškou se během zimní přípravy představili i v dresu Zbrojovky, první jmenovaný naskočil do tří zápasů, druhý do dvou.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...