Zbrojovka porazila Frýdek-Místek a postupuje do finále Tipsport ligy

Zbrojovka porazila Frýdek-Místek a postupuje do finále Tipsport ligy

P R A H A - Fotbalisté Zbrojovky zůstávají i nadále neporaženi, v semifinále Tipsport ligy zdolali Frýdek-Místek 4:2. O výhře a postupu rozhodl zejména vydařený první poločas. Brno je tedy blízko úspěchu z roku 2009, kdy celou zimní soutěž vyhrálo. Finálovým soupeřem je pražská Bohemka.

Závěrečný duel Tipsport ligy je na programu ve čtvrtek ve 13:30.

Brňané sehráli výtečný první poločas. Do šance se jako první dral Bazeljuk, který nastoupil (stejně jako zbylé zimní posily) od začátku. Po dvaceti minutách nabil novic Acosta Kratochvílovi, jehož pumelici zastavila až tyč soupeřovy brány.

Skóre se měnilo o pár minut později. Po faulu na Bazeljuka zahrával pokutový kop Tomáš Pilík a prudkou ranou k tyči vstřelil úvodní gól. Na 2:0 mohl zvýšit Acosta, jeho tvrdou ránu ale Buček vyrazil.

Před pauzou přišly další dva údery. Centr Pilíka si pod tlakem Bazeljuka do brány nešťastně srazil Bialek. V poslední minutě ještě Bazeljuk přiťukl Sukupovi, ten ve vápně akci ještě vylepšil posunutím na Miloše Kratochvíla a poločas skončil 3:0.

Před druhou částí hry oba týmy kompletně obměnily sestavy. Na hřiště vyběhla podstatně mladší jedenáctka. A brněnští mladíci na nic nečekali. Po úvodní oťukávané vyslal Krejčí na zteč Přichystala a odchovanec Sparty Brno byl blízko ke čtvrté brance. Radost mu zhatil skvělým zákrokem Mihálek. Dočkal se také Frýdek. Po ojedinělé šanci se ve vápně dorážkou prosadil Šumský. O okamžitou odpověď se pokoušel Přichystal. Střílený centr na zadní tyči nezakončil Ashiru. Z přímého kopu se pěknou ranou prezentoval aktivní Vraštil. Náznaky Frýdku byly ve druhém poločase nebezpečnější.

Také Zbrojovka ale nezahálela. Ashiru patičkou nabil Přichystalovi a Mihálek předvedl zákrok zápasu! Brno bylo vepředu nadále aktivní. Centr Ashira proletěl napříč malým vápnem, Růsek byl odzbrojen. Gól si Zbrojovka zasloužila poté, co Vraštil u rohového praporku vybojoval míč a posadil jej na hlavu Zikla. Útočníkovi s netradičním číslem 77 se nepodařilo rozvlnit síť.

Uklidnění přinesl čtvrtý zásah Brna. Zikl si povodil obránce, Růsek jej posunul Ashiruovi a nigerijská desítka nekompromisní ranou pod břevno trestala! Mihálík málem inkasoval popáté, Ashirovu bombu ze střední vzdálenosti lvím skokem perfektně zneškodnil. Finální podobu dal výsledku Honiš, který v samém závěru dorážkou snížil na 2:4.