Zbrojovka míří na Final Four i s Acostou, na seznam zimních soupeřů přibyla Austria Vídeň!

Zbrojovka míří na Final Four i s Acostou, na seznam zimních soupeřů přibyla Austria Vídeň!

B r n o - Zimní příprava Zbrojovky míří pozvolna do finiše a na naše fotbalisty čekají hektické dny. Ve středu a ve čtvrtek absolvují dva zápasy v rámci Final Four zimní Tipsport ligy, před odletem na soustředění se pak část týmu vydá do Vídně, kde odehraje přípravný zápas s Austrií.

Ten byl potvrzen dnes a půjde o generálku vídeňského celku na nejvyšší soutěž. Hrát by se mělo na přírodní trávě tréninkového centra Austrie od 14:30, podrobnosti nicméně upřesníme. Ve stejný den pak druhý polovina týmu sehraje v Uherském Brodě již dříve avizovaný duel s Hradcem Králové.

Den poté pak Brňané zamíří do Turecka na zimní soustředění, v jehož rámci sehrají tři přípravné duely s Dunajskou Stredou, Borisovem a Chabarovskem.

Nejblíže na programu je nyní dvojice zápasů zimní Tipsport ligy. Vyvrcholení v podobě Final Four letos hostí Vyšehrad a Brňany čeká v semifinále Frýdek-Místek (hraje se od 13:30). Duel bude přenášet kanál Nova Sport.

Do Prahy odcestuje dvacet hráčů a tři gólmani, v Brně zůstanou rekonvalescenti Gomes a Škoda. Cestovat by naopak měl uzdravený Přichystal a také Acosta, který od pondělka trénuje s týmem. Jakmile dorazí potřebné dokumenty z jeho předchozího mexického působiště, dojde k finálnímu podpisu smlouvy o hostování s opcí, vše by se mělo stihnout uzavřít do konce týdne.

"Na Rafovi je vidět, že je silný a jistý na míči. Samozřejmě je pro něj složitější aklimatizace po dlouhém přesunu, po dlouhé době změnil výrazně podnebí. S Bazeljukem budou nadále dobíhat tréninkový proces, co se týče kondičních věcí. Ve středu máme v plánu nasadit dvě sestavy a uvidíme, jak budou vypadat hráči pro čtvrteční závěrečný zápas," řekl před zítřejší cestou do Prahy Pivarník.

Na klub zároveň dorazila reprezentační pozvánka do týmu U19 pro Ladislava Krejčího a Antonína Růska pro turnaj na Kanárských ostrovech (Martin Zikl je mezi náhradníky). Sraz trvá od 26. ledna do 3. února, oba naši hráči se tak na soustředění do Turecka dopraví s drobným zpožděním.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...