Zbrojovka započala rok vítězně. Na úvod Tipsport ligy zdolala Pardubice

Zbrojovka započala rok vítězně. Na úvod Tipsport ligy zdolala Pardubice

B R N O - Zbrojovka stejně jako loni zahájila kalendářní rok soubojem s Pardubicemi v rámci již tradiční zimní Tipsport ligy. Brno mělo po loňské porážce soupeři co vracet, byli to však hosté, kdo po rohovém kopu otevřel skóre. Ještě do poločasové pauzy ale dokázal srovnat Juhar a ve druhé půli z penaltového puntíku dokonal obrat Kratochvíl. V závěru ještě zpečetil výhru třetí brankou Růsek.

Trenér Pivarník nenasadil do utkání Škodu s Gomesem, kteří ještě v úvodu přípravy netrénují naplno. Chyběl také Ashiru, který se k týmu připojí příští týden, jen na lavičce zůstal pro utkání Koné. Premiéry se dočkal nováček Kryštůfek, který jako jeden ze tří hráčů odehrál celý zápas.

Ačkoliv v úvodu zápasu probíhala hra častěji na obranné polovině Brna, byla to Zbrojovka, kdo si po odehrané čtvrthodině vypracoval dvě nadějné šance ke skórování. Na obou měl pak hlavní přičinění Tomáš Pilík. Ten nejprve povedenou kolmicí vyslal do šance Martina Zikla, jehož obstřel skončil jen těsně vedle levé tyče pardubické brány. Poté si Pilík postavil míč k přímému kopu metr za hranicí velkého vápna, aby svým pokusem orazítkoval spojnici!

Pardubice byly i nadále častěji v držení míče, jejich útočná snaha ovšem působila bezzubě, a to až do 37. minuty, kdy brněnská obrana poprvé zaváhala a neuhlídala při rohu náběh Adama FOUSKA, který hlavou poslal Pardubice do vedení. To však nevydrželo ani do poločasu. Aktivní Lukáš Vraštil po narážečce s Fortesem utekl obráncům na levé straně a naservíroval míč do ideální střelecké pozice Martinu JUHAROVI, jehož přízemní rána zapadla přesně k tyči.

Zbrojovka mohla jít v úvodu druhé půle do vedení, Kryštůfek ale na zadní tyči již nedokázal zasunout míč do brány po propadnuvším centru. Na druhé straně musel střídající Halouska poprvé zasahovat po střele Řezníčka. V 62. minutě se již domácí vedení dočkali. Na hranici vápna byl přistrčen Miloš KRATOCHVÍL, který se sám postavil k nařízené penaltě a proměnil ji zcela bez problémů.

V závěrečné půlhodině se hosté ještě snažili o srovnání, žádnou větší příležitost si ale vypracovat nedokázali, stejně jako se Zbrojovce dlouho nedařilo zužitkovat některý z nadějných brejků. Až minutu před koncem využil zaváhání pardubické obrany Tonda RŮSEK, který po Halouskově dlouhém nákopu vybojoval míč a poté zvládl i krásně zakončit. Zbrojovka tak zvítězila 3:1.

Pivarník po Pardubicích: V první půli nám chyběly náběhy
06.01.2018 | Martin Lísal

Pivarník po Pardubicích: V první půli nám chyběly...

B r n o - Zbrojovka vstoupila do nového roku vítězně. Psychickou pohodu si v utkání s Pardubicemi...
Zbrojovku čeká první zimní duel, v areálu VUT hostí Pardubice
05.01.2018 | Martin Lísal

Zbrojovku čeká první zimní duel, v areálu VUT hostí...

B r n o - A po roce znovu proti Pardubicím! Zbrojovka má na startu zimní přípravy stejného soupeře,...