Top 50 talentů - v anketě bodovala pětice Zbrojováků!

Top 50 talentů - v anketě bodovala pětice Zbrojováků!

B r n o - V tradiční a sledované anketě Deníku Sport Top 50 talentů také v tomto roce bodovali i Zbrojováci. V prestižním seznamu se jich objevilo hned pět, přičemž Antonín Růsek obsadil pátou pozici!

Trio hráčů (Růsek, Krejčí, Janošek) své umístění z loňského roku zopakovalo, navíc k nim přibyli Martin Zikl a Lukáš Vorlický.

Antonín Růsek si loňskou sedmnáctou pozici výrazně vylepšil, letos skončil pátý. Podzim strávil osmnáctiletý talent na hostování ve Znojmě, kde je s pěti góly nejlepším střelcem týmu. Navíc se mu dařilo i v reprezentaci. V lize nastřádal prozatím tři starty, všechny během loňského podzimu.

Druhý v pořadí je Ladislav Krejčí, který skončil třináctý (před rokem šestý). Na podzim jej trápily zdravotní problémy, jinak by jistě nastřádal více než dva ligové starty (celkem jich má na kontě patnáct). Stejně jako parťák Tonda se úspěšně bil v dresu reprezentace U19.

Třetím Zbrojovákem v anketě je stejně jako před rokem Dominik Janošek. Ten si během podzimu odbyl premiéru v dresu prvního týmu, celkem nastoupil ve čtyřech zápasech. I z tohoto důvodu se posunul z loňské 37. pozice na 24.

Ve čtvrté desítce (konkrétn na 37. pozici) se objevil Lukáš Vorlický, jeden z brněnských talentů ročníku 2002. Část podzimu strávil na stáži v italském Bergamu, kromě toho pravidelně naskakoval i v národním týmu.

Posledním do party pak je Martin Zikl, který prožil famózní podzim. Střelecky řádil v dorostu, naskočil do áčka a proti Zlínu si ve svém třetím duelu připsal premiérový gól. V anketě mu patří 49. místo.

Kompletní výsledky ankety zde.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...