Michal Škoda po podzimu: Jaro musí být daleko lepší

Michal Škoda po podzimu: Jaro musí být daleko lepší

B r n o - Jen dva hráči zasáhli na podzim do všech šestnácti zápasů. Jedním z nich je i Michal Škoda, který se - stejně jako před rokem - stal podzimním králem brněnských střelců. Svou gólovou bilanci rozšířil o pět zářezů.

Přitom po sedmi zápasech neměl na kontě jediný gól. Pak se ale trefil v Karviné - a pod koučem Pivarníkem přidal další čtyři zásahy, které navíc ve všech případech přispěly k výhrám. A Škodovy góly v Jihlavě a doma s Teplicemi mu navíc podruhé v kariéře vynesly ocenění Hráč měsíce.

Kterého z gólů si ceníš nejvíce?
Po technické stránce samozřejmě gólu proti Teplicím. Byl navíc vítězný, ještě padl krátce po příchodu na hřiště. Mohl jsem pomoci týmu a ten gól znamenal tři body. Když gól přispěje k výhře, je to samozřejmě jiné. Třeba minulý rok jsem jich dal víc, ale znamenaly většinou jen remízy.

K týmu ses připojil až těsně před sezonou, mohlo to hrát roli v pozvolnějším startu?
To ani ne, protože ten tým jako takový se tolik nezměnil, odešli jen Zavoš s Řezňou. Ale nehrával jsem tolik, přece jen první gól jsem dal snad ve druhém utkání, kdy jsem nastoupil od začátku. Navíc ani z Norska jsem nebyl rozehraný a jinde než v mistrovském utkání se nerozehrajete. Pak se to postupně zlepšovalo. Přišel nový trenér, všem nám to sedlo. Není to jen o postech, ale o herním stylu, který praktikujeme. Udělali jsme ze sedmi zápasů jedenáct bodů, musíme tak ale pokračovat, aby jaro vypadalo jinak a další sezony taky.

Závěr podzimu se tedy celkem vydařil - týmově i individuálně. Jak hodnotíš podzim jako celek?
Individuálně moc spokojený nejsem. Gólů bych chtěl dávat pořád víc a víc. Třeba proti Dukle jsme si zasloužili vyhrát a jen já sám jsem měl snad čtyři šance. Kdybych proměnil, měli jsme o dva body víc. To mě mrzí nejvíc. Z týmového hlediska moc spokojení být taky nemůžeme, dvanácté místo není dobré. Na druhou stranu když se podíváme na náš vstup do sezony, musíme být za patnáct bodů rádi, ten konec tedy dojem opravdu napravil. Teď se musíme připravit na jaro, aby to bylo daleko lepší.

Duklu jsme zmínili, na jaký zápas naopak vzpomínáš v nejlepším? Tak trochu se to nabízí.
Samozřejmě na Jihlavu. Ani ne proto, že jsem dal dva góly, ale hlavně z toho důvodu, že jsme hráli dobře jako tým. Od začátku do konce se nám dařilo a Jihlavu jsme přehráli. Byla z toho zasloužená a důležitá výhra.

Jak si užíváš volno?
Dost, protože v létě jsem de facto žádné volno neměl. Určitě si těch čtrnáct dní odpočinu a nebudu nic moc dělat, hlavně se budu snažit věnovat se rodině. Chystáme se do Prahy za rodiči, s přítelkyní máme naplánovaný wellness víkend, jinak nic velkého.

Díky a ať se daří!

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....