Trenér Pivarník před utkáním se Zlínem

Trenér Pivarník před utkáním se Zlínem

B r n o - Už jen jeden zápas zbývá Zbrojovákům sehrát, než je čeká konec půlsezony a celého roku 2017. V sobotu 2. prosince hostí od 15 hodin Zlín a trenér Roman Pivarník doufá, že jeho výběr naváže na dva poslední povedené zápasy.

A vlastně na celé Pivarníkovo angažmá. Vždyť Zbrojovka získala pod jeho vedením deset bodů z osmnácti možných a posunula se z poslední na dvanáctou příčku. "Budeme se snažit tu sérii prodloužit. Chceme hrát aktivně a jít za výsledkem, hrajeme doma, kde chceme hrát otevřeně a dominovat," řekl před utkání kouč na tradičním setkání s novináři.

Na hřišti v tu dobu ležela v této sezoně poprvé sněhová pokrývka, to ale Pivarníka neděsilo. "Prognózy říkají, že by mělo přestat sněžit. Topení jede a věřím, že hřiště bude v co nejlepším stavu a půjde na něm hrát fotbal, jakým se chceme prezentovat."

Před utkáním se mužstvo může opřít o výše zmíněné dvě výhry, což je pochopitelně znát i na psychice mužstva. "Aby si mužstvo začalo víc věřit, musejí přijít výsledky, což se stalo. Je cenné a pozitivní, že hráči zvládli i zápasy v době, kdy byli psychicky dole. Jsou to spojené nádoby, pokud chcete pracovat s mužstvem, je lepší, když jde sebedůvěra nahoru. O to líp se pak pracuje. Minulé zápasy jsme zvládli a teď je důležité, aby si mužstvo věřilo dál a dokázalo nadále vyhrávat," pokračoval Pivarník.

Variant v sestavě je víc

Trenérský tým má před utkáním se Zlínem starosti příjemnějšího druhu - do sestavy se vrací Pilík s Koném, mimo hru zůstává jen Šural a nejistý je start Poláka. "Šly nám nahoru kraje, Přichystal i Lutonský. Pilík se Škodou jsou vynikající směrem nahoru, z dorostu přišel Martin Zikl, dával tam góly a přišel jakoby zvenku, byl hned v psychické pohodě. Variant je víc, jednou z nich je i společný start Pilíka se Škodou, byť oběma sedí typově spíš podhrot a o post pod nimi hraje ve výborné formě Kratochvíl," naznačuje kouč, že zvažuje různé varianty složení základní jedenáctky. "Jasno mám, ale do zápasu jsou ještě dva dny, je to otevřené. Jsem rád, že po návratu Koného máme dalšího útočníka a doufám, že hráči tu stoupající formu směrem do ofenzivy potvrdí i v sobotu."

Zlín letos na podzim nedominuje tak, jako v předešlých sezonách, kádr má ovšem silný a Zbrojovku nečeká nic jednoduchého. "Soupeře mám nasledovaného, naposledy jsem naživo viděl zápas se Slováckem. Zkonsolidovaný mančaft s rychlým přechodem do ofenzivy, skvěle zvládnuté brejkové situace, standardky. Kvalitní tým," přikyvuje Pivarník.

Své mužstvo pak na zápas chystá podle osvědčeného receptu. "Když to zjednoduším, tak devadesát procent tréninku patří nám, naší hře dopředu a dozadu, kde eliminujeme určité věci. Zbylých deset procent pak s ohledem na soupeře, jeho rozehrávku a tak dále," zakončil Pivarník.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....