SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci na hostování? Růsek opět skóroval

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci na hostování? Růsek opět skóroval

B r n o - Prodloužený sváteční víkend nabídl opět celou řadu zajímavých fotbalových bitev, do kterých zasáhli i Zbrojováci, hostující v jiných klubech. Nejlépe se vedlo Antonínu Růskovi, který gólem potvrdil střeleckou pohodu z reprezentace.

Fortuna národní liga

Fotbalisté Znojma hostili v 15. kole Olympii Praha a nováček soutěže po první půli vedl 1:0. Pak ale na hřiště přišel navrátilec z reprezentace Antonín Růsek a vyrovnávací brankou potvrdil dobrou formu z kvalifikace U19. Domácí pak přidali ještě jeden gól a díky výhře 2:1 jsou v tabulce šestí. Růsek je s pěti trefami nejlepším střelcem týmu.

Znojemští aktuálně ztrácejí jen bod na páté Pardubice. Východočeši totiž doma ztratili všechny body s Příbramí, které gólem v nastavení podlehli 1:2. Oba Zbrojováci naskočili v závěru za stavu 1:1 - Pavel Sokol odehrál tři minuty, Petr Rybička minutu.

O svou vítěznou sérii přišli Vítkovičtí fotbalisté v Hradci, poté prohráli i v předehrávce 16. kola s Opavou - u toho ještě Jakub Kučera chyběl, odpykával si trest za žluté karty. V utkání na hřišti Sokolova nastoupil jako obvykle od začátku a hrál do 65. minuty. Domácí Baník v samém závěru rozhodl o těsné výhře 1:0, Vítkovicím patří po prohře čtrnáctá pozice.

MSFL

Plánované zápasy třetí nejvyšší soutěže byly s ohledem na klimatické podmínky odloženy na jaro. Fotbalisté Líšně tak stráví zimu na páté příčce, Ondřej Vintr zasáhl po svém příchodu do hry devětkrát a vsítil tři branky.

Slovensko

Fotbalisté Dunajské Stredy remizovali v utkání týmů z předních příček tabulky v Žilině 0:0. Na třetí pozici si tak před svým soupeřem udrželi jednobodový náskok a mají stejně bodů jako druhý Slovan. Musefiu Ashiru naskočil do hry v 89. minutě a vzápětí mohl rozhodnout, gólovou asistenci mu ale sebral dobrým zákrokem obránce.

O soutěž níž zakončil své podzimní působení v Šamoríně Stanislav Vávra. Jeho tým zvítězil nad Komárnom 3:0, Vávra odehrál posledních pět minut. Šamorín skončil po podzimu jedenáctý.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...