Štěstí se konečně přiklonilo na naši stranu, pochvaloval si jubilant Polák

Štěstí se konečně přiklonilo na naši stranu, pochvaloval si jubilant Polák

B R N O - Před zápasem převzal Jan Polák speciální dres k příležitosti svého dvoustého ligového startu. Nakonec se jednalo o jubileum šťastné. Po zápase si zkušený středopolař pochvaloval zlepšení pod trenérem Pivarníkem, zároveň však varoval před možným uspokojením.

Nejzkušenější hráč Zbrojovky si před utkáním potřásl rukou s Markem Unčovským, předsedou dozorčí rady titulárního partnera Zbrojovky - společnosti SYNERGA a.s. Od něj také převzal dres s číslicí 200.

Po pozápasové děkovačce a vítězném pokřiku v kabině předstoupil Polák před novináře v dobré náladě: "Je to perfektní pocit, že jsme to takhle zvládli. Tím lepší, že jsme hráli celý poločas v oslabení, ale nakonec to vyšlo. Teplice moc šancí neměly a je dobře, že se taky štěstí konečně přiklonilo na naši stranu," hodnotil Polák vyrovnané utkání, které rozhodla krásná branka Michala Škody v závěru. "Michala gól povzbudí, jsem rád, že mu to tam padlo. Je teď na něm, aby ho to nakoplo a začalo se mu střelecky víc dařit," vyjádřil se Polák na adresu šťastného střelce.

Dále bývalý reprezentant prozradil, že motivaci do druhé půle tým nabral také vzpomínkou na nešťastné utkání se Zlínem: "O poločase jsme si připomněli zápas ve Zlíně, který domácí v deseti otočili. Řekli jsme si, že když to dokázal Zlín, tak proč bychom nemohli vyhrát my, což se povedlo."

Také Polák si pak pochvaloval především bojovnost, kterou mužstvo proti Teplicím předvedlo ve druhé půli: "Snažili jsme se hrát kompaktně a nezmatkovali jsme. Brejky nám nevycházely, ale v obraně se nám dařilo hrát to, co jsme řekli." Již po krátké době si Polák všímá progresu, který nastal pod trenérem Pivarníkem: "Pocit na hřišti je lepší, jsme kompaktnější, je tam více podpory směrem dopředu, je tam vidět nějaký styl, není to jen na náhodu, ale musíme pracovat dál."

K situacím, po které Francis Koné viděl druhou žlutou kartu, by podle Poláka docházet nemělo: "Když se zápas vyhraje, dá se to nějakým způsobem přejít, ale nemělo by se to stávat. Znám to sám od sebe, když má někdy člověk tmu před očima, ale je to hloupost, do někoho strkat se žlutou kartou."

Usnout na vavřínech však dle Poláka se svými spoluhráči nemohou: "Určitě si nemůžeme říkat, že jsme po jedné výhře v klidu. Pro nás je každý zápas existenční. Z následujících dvou zápasů musíme vytěžit maximum bodů."

Dres, který před utkáním obržel, rozšíří domácí vitrínu. "Sbírku dresů mám a tento jubilejní dvoustý k nim určitě přibyde," prozradil dále Polák, aby závěrem dodal, že další kulatý milník je podle něj až příliš daleko. "Tři stovky? To jsou další tři kompletní sezony a to si nemyslím, že bude úplně reálné," uzavřel s úsměvem.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...