Juniorka po třech výhrách padla. Udolal ji nový lídr soutěže

Juniorka po třech výhrách padla. Udolal ji nový lídr soutěže

B R N O - Juniorka si pod vedením Richarda Dostálka připisuje první prohru. Na domácí půdě proti Karviné odehrála Zbrojovka vyrovnaný zápas ve vysokém tempu, o jehož výsledku rozhodla jediná situace ve druhé půli. I přes závěrečnou snahu, kterou zkomplikovalo deset minut před koncem vyloučení Kropáčka, se již vyrovnat nepodařilo. Karviná tak jde do čela soutěže před Slovácko.

Junioři Zbrojovky ztráceli před utkáním ze šestého místa na druhou Karvinou pouhé čtyři body, v případě výhry se tak mohli dostat na dostřel úplného čela tabulky. Začátek zápasu skutečně odpovídal současné formě Zbrojovky, která do utkání vstupovala se sérií tří výher v notně omlazené sestavě. Hned tři kmenoví hráči dorostu si odbyli letošní premiéru v soutěži.

V první desetiminutovce rozehrávalo Brno hned pět rohových kopů, o první nebezpečí se však postarali hosté, když v 18. minutě musel pohotově zasahovat Halouska.

Hrálo se v dobrém tempu, většinou ale pouze od vápna po vápno, a tak se v první půli skóre neměnilo, když Vintrův křižný pokus skončil vedle a Holmanovi v dobré pozici míč utekl.

Do druhé půle vstoupila lépe Karviná a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Halousku po hodině hry dvakrát zachránilo břevno, do třetice se už ale hosté prosadili, když Řapek otevřel skóre efektní patičkou.

Brno logicky přidalo na obrátkách a téměř okamžitě kontroval Doubravský, jehož ránu musel Ciupa vyrazit na roh. Další velká možnost skončila nad bránou.

Branka fotbalu pomohla a závěrečná dvacetiminutovka se hrála stylem nahoru - dolů, Zbrojovce však vytvoření závěrečného tlaku zkomplikovala červená karta, kterou po šesti minutách pobytu na hřišti viděl v 79. minutě Kropáček poté, co zastavil faulem únik hostujícího útočníka. Následná taktika dlouhých míčů pak již přinesla pouze dvě hlavičkové příležitosti Zukala, to bylo ale na srovnání málo a Karviná se tak díky vybojované výhře posouvá do čela tabulky moravské skupiny Juniorské ligy před Slovácko.

Fotogalerie

Všechny fotografie